Τσεχία-Σλοβακία: o Τσέχος Πρόεδρος ματαίωσε επίσκεψη στην Ουκρανία λόγω της υπόθεσης Τιμοσένκο - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Τσεχία-Σλοβακία: o Τσέχος Πρόεδρος ματαίωσε επίσκεψη στην Ουκρανία λόγω της υπόθεσης Τιμοσένκο

Την επίσκεψή του στην Ουκρανία ματαίωσε ο πρόεδρος της Τσεχίας Βάτσλαβ Κλάους λόγω των επιφυλάξεών του για τη φυλάκιση της αντιπολιτευόμενης Γιούλια Τιμοσένκο, δήλωσε ο εκπρόσωπος της προεδρίας Ραντίμ Όσβατ, στην εφημερίδα «Λίντοβε Νόβινι»

«Υπάρχουν πολλοί λόγοι για την ματαίωση, αλλά αυτός είναι ο ουσιαστικότερος», δήλωσε ο εκπρόσωπος στην εφημερίδα.
Ο Κλάους επρόκειτο να συμμετάσχει στις 11 και 12 Μαΐου σε μια σύνοδο των προέδρων των χωρών της κεντρικής Ασίας στη Γιάλτα.

Αντίθετα, ο πρόεδρος της Σλοβακίας Ιβάν Γκασπάροβιτς ανακοίνωσε σήμερα πως δεν σχεδιάζει να ματαιώσει τη δική του συμμετοχή στη σύνοδο κορυφής στην Ουκρανία.
Ο Γκασπάροβιτς δεν έχει σχέδια «τουλάχιστον προς το παρόν» να ακυρώσει τη συμμετοχή του, δήλωσε ο εκπρόσωπος Μάρεκ Τρούμπατς.

«Είμαστε της γνώμης ότι ο ανοικτός διάλογος -στον οποίο οι επιφυλάξεις μπορούν να διατυπώνονται ρητά- είναι ο σωστός τρόπος για το χειρισμό τέτοιων θεμάτων. Γι' αυτό δεν ματαιώνουμε προς το παρόν το ταξίδι», δήλωσε ο Τρούμπατς.

Επίσης στην σύνοδο στην Ουκρανία, της οποίας οικοδεσπότης είναι ο πρόεδρος της χώρας Βίκτορ Γιανουκόβιτς, δεν θα συμμετάσχει ούτε ο πρόεδρος της Γερμανίας Γιόαχιμ Γκάουκ, όπως ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα.

Οι πρόεδροι της Αυστρίας Χάιντς Φίσερ και της Σλοβενίας Ντανίλο Τουρκ έχουν ματαιώσει επίσης το ταξίδι που επρόκειτο να πραγματοποιήσουν στη Γιάλτα, σύμφωνα με τη «Λίντοβε Νόβινι»

Ο Τρούμπατς δήλωσε πως η Σλοβακία παρακολουθεί από κοντά τη δικαστική υπόθεση εναντίον της Τιμοσένκο και άλλων πολιτικών της αντιπολίτευσης στην Ουκρανία.

«Ανησυχούμε για τις ενέργειες των ουκρανικών αρχών» πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ