Κολομβία: Aυξάνονται οι πιθανότητες να έχει απαχθεί απο αντάρτες ο Λανγκλουά - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Κολομβία: Aυξάνονται οι πιθανότητες να έχει απαχθεί απο αντάρτες ο Λανγκλουά

Η μοιραία μάχη που ξέσπασε καθώς αστυνομικοί και στρατιωτικοί πραγματοποιούσαν έρευνες για να καταστρέψουν εργαστήρια παρασκευής κοκαΐνης στις ζούγκλες της επαρχίας Κακετά στη νότια Κολομβία, είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν έξι άνδρες των ένοπλων δυνάμεων και της αστυνομίας, ενω δεν αναφέρθηκαν απώλειες μεταξύ των ανταρτών.

Τα πέντε μέλη της περιπολίας που αρχικά αγνοούνταν βρέθηκαν ζωντανοί ενώ ο Γάλλος δημοσιογράφος Λανγκλουά συνεχίζει να αγνοείται.
«Σύμφωνα με τις δηλώσεις των αρχών της Κολομβίας, ιδιαίτερα του υπουργού Αμύνης Χουάν Κάρλος Πινσόν, είναι πολύ πιθανό ότι ο Λανγκλουά, ανταποκριτής του τηλεοπτικού δικτύου συνεχούς ενημέρωσης France 24 στην Κολομβία, απήχθη από τις FARC, αν και δεν είμαστε απόλυτα βέβαιοι"γι' αυτό.», δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας, Αλέν Ζιπέ. μιλώντας σε εκπροσώπους του Τύπου

Σύμφωνα με ΜΜΕ της Κολομβίας, ο Πινσόν δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει με απόλυτη βεβαιότητα ότι ο δημοσιογράφος είναι όμηρος των ανταρτών. «Εάν τον κρατούν, πρέπει να σεβαστούν τη ζωή του», δήλωσε, σύμφωνα με τον ραδιοφωνικό σταθμό Caracol. Ο Πινσόν είπε πως ο Λανγκλουά, που βρίσκεται στην Κολομβία για περίπου 12 χρόνια, έβγαλε το αλεξίσφαιρο γιλέκο και το κράνος που φορούσε και κινήθηκε προς τους αντάρτες, πιθανώς σε μια προσπάθεια να τους δείξει ότι δεν ήταν μέλος των ένοπλων δυνάμεων.

Το France 24 συνεργάζεται με το Υπουργείο Εξωτερικών και με τις αρχές της Κολομβίας για «να συλλέξει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πού βρίσκεται ο δημοσιογράφος - συνεργάτης του» όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή του.

Ένα στέλεχος του δικτύου είπε ότι «ασφαλώς ανησυχούμε αλλά εμπιστευόμαστε το Ρομεό, ο οποίος γνωρίζει την περιοχή καλά και έχει πολυετή εμπειρία. Ελπίζουμε ότι είναι σώος και αβλαβής. Είμαστε σε συνεχή επικοινωνία με την οικογένειά του. Όλοι οι δημοσιογράφοι του France 24 ανησυχούν και έχουν την οικογένειά του στις καρδιές τους»

Οι FARC, που έχουν απαγάγει χιλιάδες άμαχους τις τελευταίες δεκαετίες και ζήτησαν λύτρα για πολλούς εξ αυτών, χαρακτηρίζονται τρομοκρατική οργάνωση από τις ΗΠΑ

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ