Iραν: Καταγγέλει την χειρονομία αμερικανού ιερέα να κάψει Κοράνια - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Iραν: Καταγγέλει την χειρονομία αμερικανού ιερέα να κάψει Κοράνια

Το Ιράν καταδίκασε σήμερα τη χειρονομία ενός αμερικανού πάστορα ο οποίος έκαψε δημόσια αντίτυπα του Κορανίου και απαίτησε από την Ουάσινγκτον να λάβει μέτρα για να εμποδίσει την επανάληψη προκλήσεων αυτού του τύπου.

Το περασμένο Σάββατο,στη Φλόριντα, ο πάστορας Τέρι Τζόουνς, που έχει απασχολήσει και στο παρελθόν τα μέσα με τέτοιου τύπου προκλησεις, έβαλε φωτιά σε αντίτυπα του ιερού βιβλίου των μουσουλμάνων και σε ένα πορτρέτο του Προφήτη Μωάμεθ διαμαρτυρόμενος για την κράτηση για αποστασία του ιρανού πάστορα Γιουσέφ Νανταρχανί, απο τις Ιρανικές αρχές.

Το Υπουργείο Εξωτερικών του Ιράν καταδίκασε «αυστηρά αυτή τη γελοία, προσβλητική και προκλητική πράξη ενός λεγόμενου ιερέα που επέδειξε κατάφωρη περιφρόνηση προς το ιερόν Κοράνιο», όπως μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων IRNA.

Η σκηνοθεσία αυτή του πάστορα, που μεταδόθηκε απ' ευθείας από το Ίντερνετ, είναι το αποτέλεσμα της «ισλαμοφοβίας» της Δύσης, επισημαίνει το Υπουργείο Εξωτερικών του Ιράν και ζητάει «μια ταχεία, σοβαρή και ειλικρινή αντίδραση εκ μέρους της αμερικανικής κυβέρνησης ώστε αυτό να μην συμβεί ποτέ ξανά».

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ