Βρετανία: Ο στρατός εγκαθιστά πυραύλους στην οροφή κτιρίου εν όψει Ολυμπιακών Αγώνων - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Βρετανία: Ο στρατός εγκαθιστά πυραύλους στην οροφή κτιρίου εν όψει Ολυμπιακών Αγώνων

Ο στρατός της Βρετανίας ενημέρωσε τους κατοίκους ενός ακριβού υπό ανακαίνιση κτιριακού συγκροτήματος κοντά στο Ολυμπιακό Πάρκο, στο ανατολικό Λονδίνο, ότι εγκαθιστά μια συστοιχία πυραύλων στον πύργο του, στο πλαίσιο των μέτρων ασφαλείας ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του φετινού καλοκαιριού.

Η τοποθεσία είναι ανάμεσα σε αυτές που εξετάστηκαν για την εγκατάσταση συστοιχιών πυραύλων επιφανείας-αέρος με σκοπό την προστασία των αγώνων του Λονδίνου από μια αεροπορική επίθεση, ανέφερε το υπουργείο Άμυνας.

Είναι η πρώτη φορά που τέτοιου είδους αντιαεροπορικά οπλικά συστήματα αναπτύσσονται στο Λονδίνο μετά το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, και το γεγονός προκάλεσε σοκ σε ορισμένους από τους κατοίκους του κτιριακού συγκροτήματος 19 κατοικιών και 714 διαμερισμάτων Bow Quarter, στο χώρο όπου βρισκόταν ένα εργοστάσιο σπίρτων της βικτοριανής εποχής.

<<Δεν υπήρξε καμιά διαβούλευση, ουδείς χτύπησε την πόρτα>>, είπε ο Μπράιαν Γουίλαν, ένας 28χρονος δημοσιογράφος, στο πρακτορείο Ρόιτερς. <<Απλά ξυπνάς ένα πρωί και βρίσκεις ένα φυλλάδιο που σου λέει ότι θα βάλουν πυραύλους στην ταράτσα>> του πύργου, συνέχισε.

Το μέτρο είναι υπερβολικό κι αναστάτωσε τη φίλη του, πρόσθεσε. <<Δεν μπορώ να φανταστώ τις περιστάσεις που θα απαιτούσαν την εκτόξευση πυραύλων σε μια τόσο πυκνοκατοικημένη περιοχή>>, είπε ο Γουίλαν.

Ο υπουργός Άμυνας Φίλιπ Χάμοντ είχε ανακοινώσει για πρώτη φορά το σχέδιο το Νοέμβριο του 2011, εξηγώντας πως η Βρετανία θα μιμηθεί το παράδειγμα άλλων κυβερνήσεων σε προηγούμενους Ολυμπιακούς Αγώνες, όπως σε εκείνους του Πεκίνου, το 2008, όταν οι κινεζικές αρχές είχαν εγκαταστήσει πυραύλους επιφανείας-αέρος 1 χλμ. νότια των σταδίων.

Το υπουργείο Άμυνας ανέφερε σε ένα φυλλάδιο το οποίο εστάλη στους κατοίκους το Σάββατο ότι επέλεξε το κτιριακό συγκρότημα διότι προσφέρει <<εξαίρετη εποπτεία της περιοχής και του ορίζοντα πάνω από το Ολυμπιακό Πάρκο>>. Ο πύργος ήταν <<η μόνη κατάλληλη τοποθεσία στην περιοχή για το σύστημα>> των πυραύλων, πρόσθεσε.

Η εγκατάσταση της συστοιχίας πυραύλων εντάσσεται στα έκτακτα μέτρα ασφαλείας στα οποία θα αναγκαστούν να προσαρμοστούν οι λονδρέζοι στην διάρκεια της διοργάνωσης, και περιλαμβάνουν περιορισμούς για την κυκλοφορία στις ειδικές ολυμπιακές οδικές λωρίδες.

Ο συνολικός προϋπολογισμός των μέτρων ασφαλείας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου ξεπερνά το 1 δισ. λίρες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ