Συνέχεια στην κόντρα Μπάρακ Ομπάμα και του πιθανού του αντιπάλου Μιτ Ρόμνι - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Συνέχεια στην κόντρα Μπάρακ Ομπάμα και του πιθανού του αντιπάλου Μιτ Ρόμνι

Ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα κορόιδεψε τον πιθανό αντίπαλό του στην διεκδίκηση της προεδρίας Μιτ Ρόμνι και τους ρεπουμπλικανούς αντιπάλους του στο Κογκρέσο το βράδυ του Σαββάτου κατά το ετήσιο δείπνο της Ένωσης Ανταποκριτών του Λευκού Οίκου.

Το επίσημο δείπνο είναι το μεγαλύτερο κοινωνικό γεγονός της χρονιάς για τα μέσα μαζικής ενημέρωσης της Ουάσινγκτον και δίνει στους προέδρους την ευκαιρία να δείξουν μια πιο χαλαρή πλευρά τους.

<<Δεν πρόκειται να επιτεθώ σε κανέναν από τους ρεπουμπλικανούς υποψηφίους. Για παράδειγμα ο Μιτ Ρόμνι: οι δυό μας έχουμε ουσιαστικά κάτι κοινό>>, είπε ο πρόεδρος απευθυνόμενος στο πλήθος που περιελάμβανε διασημότητες του Χόλιγουντ και ισχυρούς ανθρώπους της Ουάσινγκτον εξηγώντας ότι το κοινό τους είναι πως και οι δύο ακολουθούν τις συζύγους τους σε δημοτικότητα στις εθνικές δημοσκοπήσεις.

Ο Ομπάμα, ο οποίος αντιμετωπίζει την επανεκλογή του τον Νοέμβριο, αναμένεται να έχει ως αντίπαλο τον Ρόμνι, έναν πολυεκατομμυριούχο και πρώην κυβερνήτη της Μασαχουσέτης.

Ο Ομπάμα είπε ότι ανέμενε μια σκληρή εκστρατεία αλλά ότι ένα βίντεο είχε ξεπεράσει τα όρια. Ένα διαφημιστικό που έδειχνε ένα απόκομμα εφημερίδας στο οποίο ο Ρόμνι υπερασπίζεται τον εαυτό του απέναντι στην κριτική που δέχτηκε όταν έδεσε τον σκύλο της οικογενείας, Σίμους, πάνω σε ένα κιβώτιο που είχε τοποθετήσει στην οροφή του αυτοκινήτου κατά τη διάρκεια οικογενειακού ταξιδιού το 1983.

Το βίντεο έδειχνε φωτογραφίες του Μπο, του σκύλου της οικογένειας Ομπάμα, να δείχνει δυστυχισμένος επειδή είχε πιαστεί όμηρος από τον "ευρωπαϊκού τύπου σκυλίσιο σοσιαλισμό". Μια βαθιά φωνή έλεγε: <<Οι αμερικανικοί σκύλοι δεν μπορούν να αντέξουν τέσσερα παραπάνω χρόνια τον Ομπάμα. Για αυτούς μεταφράζονται σε 28 χρόνια>>.

Μεταξύ των προσκεκλημένων στο δείπνο, του οποίου χορηγός ήταν η 'Ενωση Ανταποκριτών του Λευκού Οίκου, βρίσκονταν πολλές διασημότητες ύστερα από πρόσκληση οργανισμών μμε. Ανάμεσά τους ο σκηνοθέτης Στίβεν Σπίλμπεργκ, οι ηθοποιοί Τζορτζ Κλούνι, Σιγκούρνι Γουίβερ, Κλερ Ντέινς, Κέβιν Σπέισι, Εύα Λονγκόρια, Γκόλντι Χον και Ριζ Γουίδερσπουν.
(ΑΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ