Κολομβία: Γάλλος δημοσιογράφος και τέσσερις άνδρες αγνοούνται μετά από επίθεση ανταρτών - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Κολομβία: Γάλλος δημοσιογράφος και τέσσερις άνδρες αγνοούνται μετά από επίθεση ανταρτών

Τέσσερα μέλη των υπηρεσιών επιβολής του νόμου σκοτώθηκαν ενώ έξι άνθρωποι αγνοούνται

Ανάμεσά τους και ένας Γάλλος δημοσιογράφος, ανακοίνωσε μια πηγή των ένοπλων δυνάμεων της Κολομβίας, έπειτα από μια επίθεση ανταρτών της οργάνωσης Επαναστατικές Ένοπλες Δυνάμεις της Κολομβίας (FARC). Ο Ρομεό Λανγκλουά, ανταποκριτής του δικτύου France 24 στην Κολομβία, συνόδευε μια κοινή περίπολο αστυνομικών και στρατιωτικών η οποία δέχθηκε επίθεση ανταρτών, ανέφερε η ίδια πηγή.

Νωρίτερα, ένας διπλωμάτης ο οποίος εργάζεται στην πρεσβεία της Γαλλίας στην Μπογοτά είχε αναφέρει ότι ένας Γάλλος δημοσιογράφος αγνοείται από χθες στην επαρχία Κακετά, στο νότιο τμήμα της Κολομβίας, έπειτα από μια επίθεση ανταρτών των FARC, χωρίς να τον κατονομάσει.

<<Ο δημοσιογράφος ήταν ενσωματωμένος σε μια στρατιωτική μονάδα η οποία πραγματοποιούσε μια επιχείρηση για την καταπολέμηση των ναρκωτικών>>, είπε ο διπλωμάτης αυτός.

<<Οι αρχές αναζητούν τώρα πολλούς ανθρώπους που αγνοούνται μετά την επίθεση, περιλαμβανομένου του δημοσιογράφου>>, πρόσθεσε.

Νωρίτερα, μέσα ενημέρωσης της Κολομβίας είχαν μεταδώσει ότι από την επίθεση στην Κακετά σκοτώθηκαν 15 στρατιωτικοί--απολογισμό που ένας αξιωματικός ο οποίος μίλησε υπό τον όρο της διατήρησης της ανωνυμίας του στο Γαλλικό Πρακτορείο είπε ότι δεν μπορούσε να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει.
(ΑΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ