Κύπρος: Δεν αλλάζει η διαδικασία στο Κυπριακό - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Κύπρος: Δεν αλλάζει η διαδικασία στο Κυπριακό

Η Κυπριακή κυβέρνηση εκτιμά ότι δεν αλλάζει η διαδικασία των διαπραγματεύσεων για λύση του Κυπριακού, μετά τις δηλώσεις του απεσταλμένου των Ηνωμένων Εθνών ότι θα ακολουθηθεί η πρακτική του «πήγαινε-έλα» μεταξύ των δύο πλευρών.Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου, μετά τη χθεσινή συνάντηση του κ. Ντάουνερ και τον Πρόεδρο Χριστόφια δήλωσε ότι δεν τέθηκε θέμα αλλαγής της διαδικασίας και παραμένει Κυπριακής ιδιοκτησίας και καθοδήγησης. Ο κ. Στεφάνου τόνισε πως ο Πρόεδρος Χριστόφιας παραμένει δεσμευμένος να συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις και κατά τη διάρκεια της ανάληψης της Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο πλαίσιο της συμφωνημένης διαδικασίας.

», είπε ο κ. Στεφάνου.«Αυτή η διαδικασία προβλέπει για αμοιβαία συμφωνημένη λύση, η οποία θα είναι αποτέλεσμα διαπραγμάτευσης μεταξύ των δύο πλευρών, χωρίς επιδιαιτησία και εκβιαστικά χρονοδιαγράμματα, υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών

Ο πρόεδρος της Βουλής Γιαννάκης Ομήρου δήλωσε ότι η Ελληνική Κυπριακή πλευρά θα ανταποκριθεί στην έκκληση του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για να συνεχιστούν οι συνομιλίες με τη διαδικασία του «πήγαινε-έλα».

Ο κ. Ομήρου ζήτησε από τα Ηνωμένα Έθνη να επιρρίψουν ευθύνες στην πλευρά που ευθύνεται για την έλλειψη προόδου στις συνομιλίες και κάλεσε το Γενικό Γραμματέα «να εντοπίσει τον ένοχο, ο οποίος στρεψοδικεί και οδηγεί τις συνομιλίες σε ναυάγιο».Περαιτέρω, ανέφερε ότι δε διαβλέπει να υπάρχει πιθανότητα να υπάρξει προσέγγιση, η οποία να οδηγήσει σε σύγκληση διεθνούς διάσκεψης.

Το Δημοκρατικό Κόμμα εξέφρασε ανησυχία μετά τις δηλώσεις Ντάουνερ, θεωρώντας ότι εξήγγειλε αλλαγή διαδικασίας, η οποία είναι επικίνδυνη, δεδομένου ότι παραμένει ανοικτό το θέμα της διεθνούς διάσκεψης.(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ