Ουκρανία: Εκ νέου αναβολή στη δίκη της Τιμοσένκο - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Ουκρανία: Εκ νέου αναβολή στη δίκη της Τιμοσένκο

Ο δικαστής Κοστιαντίν Σαντόφσκι ανακοίνωσε σήμερα ότι αναβάλει για τις 21 Μαΐου την επανάληψη της δίκης της Γιούλια Τιμόσενκο, η οποία κατηγορείται για φοροδιαφυγή και υπεξαίρεση χρημάτων, εκτιμώντας ότι δεν μπορεί να τη δικάσει ερήμην. Παράλληλα η Τιμοσένκο, αρνείται να παρουσιαστεί στο δικαστήριο λόγω της κατάστασης της υγείας της.

«Το δικαστήριο θεωρεί αδύνατο να εξετάσει την υπόθεση ερήμην της Τιμόσενκο», τόνισε ο δικαστής λίγο μετά την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας, η οποία μετατέθηκε τελικά για τις 21 Μαΐου.

Η δίκη άρχισε στις 19 Απριλίου και την επομένη μέρα αναβλήθηκε για τις 28 Απριλίου. Η Τιμόσενκο αδυνατεί να παραστεί σ΄αυτήν καθώς παραπονείται για δυνατούς πόνους στην πλάτη που την υποχρεώνουν να παραμένει κλινήρης.

Η 51χρονη Τιμόσενκο, η οποία εκτίει ποινή επταετούς κάθειρξης και καταγγέλλει την πολιτική δίωξή της, υποστηρίζει ότι ξυλοκοπήθηκε την περασμένη εβδομάδα από δεσμοφύλακες και άρχισε απεργία πείνας, η οποία συνεχίζεται για ένατη ημέρα σήμερα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ