Κίνα: Δεν επιβεβαιώνει τις φήμες για απόδραση ακτιβιστή - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Κίνα: Δεν επιβεβαιώνει τις φήμες για απόδραση ακτιβιστή

Ο Κινέζος υφυπουργός Εξωτερικών Κούι Τιανκάι απέφυγε σήμερα να σχολιάσει τις ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες που μετέδωσαν μέσα ενημέρωσης και σύμφωνα με τις οποίες ο τυφλός ακτιβιστής Τσεν Γκουανγκτσένγκ απέδρασε απο τον κατ'οίκον περιορισμό που του είχε επιβληθεί και κατέφυγε στην πρεσβεία των ΗΠΑ στο Πεκίνο.
Ο Κ.Τιανκάι περιορίστηκε να πει ότι το θέμα δεν περιλαμβανόταν στα ζητήματα συζήτησης της συνέντευξης Τύπου,
«Άρα, δεν έχω καμιά πληροφορία να σας δώσω», είπε ερωτηθείς σχετικά με την τύχη του αντιφρωνούντα Τσεν, επίσης γνωστό με το προσωνύμιο «ο ξυπόλητος δικηγόρος», ο οποίος σύμφωνα με υποστηρικτές του διέφυγε από το σπίτι του, όπου τελούσε υπό κατ' οίκον κράτηση, και πιθανώς βρίσκεται στην αμερικανική πρεσβεία.
Οι πληροφορίες σχετικά με την απόδραση ήρθαν στο φως της δημοσιότητας λίγο πριν από την επίσκεψη ανώτατων στελεχών της κυβέρνησης των ΗΠΑ στο Πεκίνο για διμερείς συνομιλίες.
Η Ουάσινγκτον δεν έχει κάνει κανένα σχόλιο σχετικά με το εάν γνωρίζει πού βρίσκεται ο Τσεν.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ