Τουρκία: «Ιχνευτές» στην Μαύρη Θάλασσα - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Τουρκία: «Ιχνευτές» στην Μαύρη Θάλασσα

Για δεύτερη συνεχή χρονιά, η Τουρκία φιλοξενεί το σατυρικό δράμα του Σοφοκλή «Ιχνευτές», σε σκηνοθεσία Δήμου Αβδελιώδη στο Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου της Μαύρης Θάλασσας, στην Τραπεζούντα, στις 4 Μαϊου.

Η πρώτη παρουσίαση του έργου ανέβηκε στο αρχαίο θέατρο της Εφέσου, στα πλαίσια του Διεθνούς Φεστιβάλ Σμύρνης το 2011.
Το σατυρικό δράμα, είναι ένα είδος που σπάνια παρουσιάζεται τον διεθνή χώρο του θεάτρου, αλλά η σκηνοθετική προσέγγιση του Δήμου Αβδελιώδη, άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις.

«Η τραγωδία εκπροσωπεί την έσχατη απώλεια της ζωής. Η κωμωδία διαχειρίζεται το αβυσσαλέο της επιθυμίας, ενώ το σατυρικό δράμα πιάνει όλο το φάσμα της ανθρώπινης εμπειρίας», τονίζει ο Δ. Αβδελιώδης.

Η παράσταση, σε σκηνοθεσία-χορογραφία Δήμου Αβδελιώδη και μετάφραση-διασκευή Γιάγκου Ανδρεάδη, δημιουργήθηκε στο πλαίσιο Διεθνούς Συνεδρίου του Παντείου Πανεπιστημίου για το «σατυρικό δράμα», με συμμετοχή του Πανεπιστημίου της Σορβόνης, της Βασιλικής Ακαδημίας θεάτρου του Λονδίνου, του Piccolo Teatro του Μιλάνο κ.ά.

Οι Ιχνευτές,πραγματεύονται την εφεύρεση της λύρας από τον Θεό Ερμή και έχει διασωθεί μονάχα κατά το ένα τρίτο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ