Θεσσαλονίκη: Ένας αιώνας μεταπελευθερωτικής ιστορίας σε γραμματόσημα - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΕΛΛΑΔΑ 

Θεσσαλονίκη: Ένας αιώνας μεταπελευθερωτικής ιστορίας σε γραμματόσημα

«Χωράει» ένας αιώνας μεταπελευθερωτικής ιστορίας σ' ένα γραμματόσημο; Αν όχι ένας αιώνας, σίγουρα κάποια ψήγματα αυτού, όπως αυτά που θα αποτυπωθούν στην ειδική επετειακή σειρά γραμματοσήμων που θα κυκλοφορήσουν τα Ελληνικά Ταχυδρομεία (ΕΛΤΑ) για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης.

Όπως δήλωσε στο ΑΜΠΕ ο ειδικός σύμβουλος φιλοτελισμού των ΕΛΤΑ Μωυσής Κωνσταντίνης, τον προσεχή Σεπτέμβριο ή Οκτώβριο θα κυκλοφορήσει μια σειρά 5-6 γραμματοσήμων με τη συγκεκριμένη θεματική.

«Δεν ήταν δυνατόν να κυκλοφορήσουν ειδικές σειρές γραμματοσήμων για όλες τις πόλεις που γιορτάζουν φέτος έναν αιώνα απελευθέρωσης, αφού τέτοιου είδους σειρές κυκλοφορούν 5-6 τον χρόνο. Γι' αυτό και επελέγη η απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης ως κορυφαίο γεγονός» εξήγησε ο κ. Κωνσταντίνης.

Ήδη, από τον Δήμο Θεσσαλονίκης έχουν σταλεί στα ΕΛΤΑ ορισμένες παραστάσεις προς επεξεργασία και το αμέσως προσεχές διάστημα οι ειδικοί των ΕΛΤΑ «πιάνουν δουλειά» προκειμένου να είναι έτοιμα τα γραμματόσημα το φθινόπωρο, οπότε και θα κορυφωθούν οι εορταστικές εκδηλώσεις.
(ΑΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ