Ακόμη Δεκαπέντε παρατηρητές της εκεχειρίας θα σταλούν στη Συρία μέχρι τη Δευτέρα - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Ακόμη Δεκαπέντε παρατηρητές της εκεχειρίας θα σταλούν στη Συρία μέχρι τη Δευτέρα

Ακόμη δεκαπέντε παρατηρητές της εκεχειρίας αναμένεται να σταλούν στη Συρία μέχρι την Δευτέρα, ενω καταβάλλεται κάθε προσπάθεια για την ανάπτυξη της πλήρους δύναμης των 300 παρατηρητών, ανακοίνωσε σήμερα ο Κόφι Άναν

Ο Αχμαντ Φάουζι εκπρόσωπος του κοινού ειδικού απεσταλμένου του ΟΗΕ και του Αραβικού Συνδέσμου για τη Συρία Κόφι Άναν, δήλωσε στο Ροιτερς στη Γενεύη «Αναμένουμε ότι και οι 300 θα βρίσκονται εκεί μέχρι τα τέλη Απριλίου, την Δευτέρα», ενώ επισήμανε πως «Δεν υπάρχει καθυστέρηση... Είναι ολόκληρη διαδικασία. Αναπτύσσονται με εντυπωσιακή ταχύτητα»

Η κυβέρνηση της Συρίας και οι αντικαθεστωτικοί αλληλοκατηγορούνται για την ισχυρή έκρηξη από την οποία σκοτώθηκαν 16 άνθρωποι στη Χάμα την Τετάρτη, την ώρα που η εκεχειρία η οποία συμφωνήθηκε με την διαμεσολάβηση του ΟΗΕ και τέθηκε σε ισχύ πριν από δύο εβδομάδες δείχνει εξαιρετικά εύθραυστη.

Ο Φάουζι είπε ότι χρειάζεται χρόνος για να επικοινωνήσει με τα κράτη μέλη και για εκείνα να συμφωνήσουν να μεταφέρουν στην περιοχή στρατιωτικές δυνάμεις από άλλες ειρηνευτικές αποστολές των Ηνωμένων Εθνών: «Απαιτείται χρόνος για να λάβεις έγκριση από τα κράτη μέλη, να τους αποσπάσεις (τους παρατηρητές), να τους εξοπλίσεις, να συγκεντρώσεις τον εξοπλισμό τους και να πραγματοποιήσεις την μεταφορά τους», πρόσθεσε ο ίδιος.«Δεν συμβαίνει μέσα σε μια νύχτα...Εργαζόμαστε πυρετωδώς.»



(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ