Με μείωση των τιμών του πετρελαίου απαντά το Ιράν στις κυρώσεις με μείωση των τιμών του πετρελαίου - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Με μείωση των τιμών του πετρελαίου απαντά το Ιράν στις κυρώσεις με μείωση των τιμών του πετρελαίου

Η Εθνική Πετρελαϊκή Εταιρεία του Ιράν (NIOC), που ήρθε αντιμέτωπη με τις πετρελαϊκές κυρώσεις της Ευρωπαϊκής 'Ενωσης, αποφάσισε να μειώσει τις τιμές του πετρελαίου για τους πελάτες της, σύμφωνα με το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Mehr.

Τον Ιανουάριο, η ΕΕ επέβαλε εμπάργκο κατά του ιρανικού πετρελαίου «παγώνοντας» παράλληλα
τις καταθέσεις της ιρανικής κεντρικής τράπεζας, προκειμένου να αναγκάσει την Τεχεράνη να διακόψει τις δραστηριότητες εμπλουτισμού του ουρανίου.

Η Τεχεράνη, απαντώτας στο εμπάργκο, μείωσε τις τιμές του πετρελαίου της για τους συνεργάτες της.
Στη απόφαση αυτή αναφέρθηκε ο ο επικεφαλής του διεθνούς τμήματος της NIOC Μοσέν Καμσαρί επισημαίνοντας πως «Η μείωση των τιμών του πετρελαίου μας είναι το πλεονέκτημά μας την περίοδο αυτή των κυρώσεων».

«Με τη μείωση των τιμών θα μπορέσουμε να εξουδετερώσουμε πολλούς από τους ανταγωνιστές μας στην αγορά πετρελαίου», τόνισε ο Καμσαρί ενω προβλέπει ότι εάν δεν ευδοκιμήσει ο επόμενος γύρος των πυρηνικών συνομιλιών του Ιράν με τις διεθνείς δυνάμεις στις 23 Μαΐου στη Βαγδάτη, θα σημειωθεί αύξηση της τιμής του πετρελαίου στην παγκόσμια αγορά.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ