Αυστραλία: 6,29 εκατομμύρια ευρώ αναγκάστηκαν να καταβάλουν ως αποζημίωση τα KFC - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Αυστραλία: 6,29 εκατομμύρια ευρώ αναγκάστηκαν να καταβάλουν ως αποζημίωση τα KFC

Το 2005, η 7χρονη Μόνικα Σαμάαν, οι γονείς της και ο αδελφός της κατανάλωσαν ένα σάντουιτς με κοτόπουλο "Twister" σε εστιατόριο KFC κοντά στο Σίδνεϊ, και νοσηλεύτηκαν έχοντας μολυνθεί από σαλμονέλα.
Το μικρό κορίτσι οποίο υπέστη βαριά εγκεφαλική βλάβη και καθηλώθηκε σε αναπηρικό καροτσάκι.
Τα KFC δήλωσαν ότι προκειται για τραγικό περιστατικό και εκφράζοντας «βαθιά απογοήτευση και έκπληξη από την απόφαση» δήλωσαν οτι θα μεριμνήσουν για τη φροντίδα του κοριτσιού.

Την περασμένη εβδομάδα, δικαστής του Ανώτατου Δικαστηρίου της Νότιας Ουαλίας, θεωρώντας ότι τα KFC αθέτησαν την υποχρέωσή τους για την φροντίδα του κοριτσιού, επιδίκασε στην οικογένεια αποζημίωση ύψους οκτώ εκατομμυρίων δολαρίων Αυστραλίας συν τα δικαστικά έξοδα.

Ο ελληνικής καταγωγής, δικηγόρος της οικογένειας Τζςρτζ Βλαχάκης, δήλωσε στα αυστραλιανά μέσα ενημέρωσης οτι η πάθηση του κοριτσιού έχει «εξανεμίσει τους πολύ περιορισμένους πόρους της οικογένειας» και τόνισε οτι «Η αποζημίωση που επιδικάστηκε είναι απολύτως απαραίτητη».

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ