Βρετανία: Καταθέτει στην ανεξάρτητη επιτροπή ο Ρούπερτ Μέρντοκ - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Βρετανία: Καταθέτει στην ανεξάρτητη επιτροπή ο Ρούπερτ Μέρντοκ

Ο μεγιστάνας του Τύπου Ρούπερτ Μέρντοκ ξεκίνησε σήμερα να καταθέσει στην ανεξάρτητη επιτροπή η οποία ερευνά τις πρακτικές των μέσων ενημέρωσης την ώρα που η κυβέρνηση Κάμερον δέχεται έντονες πιέσεις ύστερα από τις αποκαλύψεις για τις σχέσεις της οικογένειάς του με πολιτικούς.

Ο 81 ετών Αυστραλός, ο οποίος έχει και αμερικανική υπηκοότητα, αναμένεται να καταθέσει με λεπτομέρειες στην αποκαλούμενη επιτροπή Λίβεσον για τη σχέση ανάμεσα σε βρετανικές κυβερνήσεις και την αυτοκρατορία του των μήντια τις περασμένες δεκαετίες.

Η κατάθεσή του στη δικαστική επιτροπή, της οποίας προεδρεύει ο δικαστής Μπράιαν Λίβεσον, ακολουθεί τη χθεσινή του γιού του Τζέιμς Μέρντοκ.

Στη διάρκεια της κατάθεσης του Τζέιμς δόθηκαν στη δημοσιότητα μια σειρά από e-mails που κυκλοφόρησαν εσωτερικά τα οποία δείχνουν τους «ανάρμοστα» στενούς δεσμούς ανάμεσα στον υπουργό Πολιτισμού της Βρετανίας Τζέρεμι Χαντ και έναν λομπίστα του Μέρντοκ σχετικά με μια πλειοδοσία του μεγαλοεκδότη για την εξαγορά του βρετανικού τηλεοπτικού δορυφορικού δικτύου BSkyB.

Ωστόσο, ο μεγιστάνας αποσύρθηκε από τη συμφωνία στο ζενίθ του σκανδάλου με τις τηλεφωνικές υποκλοπές στο οποίο ενεπλάκησαν κάποιες εφημερίδες του στη Βρετανία τον περασμένο χρόνο.

Σήμερα ο Ρούπερτ Μέρντοκ παραδέχτηκε κάποιες «καταχρήσεις» ως προς τον τρόπο εργασίας της μηντιακής του αυτοκρατορίας στη Βρετανία, αλλά πρόσθεσε ότι έχουν κυκλοφορήσει και κάποιοι «μύθοι» σε σχέση με το τι συνέβη.

«Δεν ζήτησα ποτέ από πρωθυπουργό τίποτα. Δράττομαι της ευκαιρίας να διαψεύσω κάποιους μύθους», είπε ο Ρούπερτ Μέρντοκ.

Ο Μέρντοκ αναμένεται να περιγράψει τις σχέσεις του με τις διαδοχικές κυβερνήσεις από τότε που ξεκίνησε να δραστηριοποιείται στη βρετανική αγορά στις αρχές της δεκαετίας του ΄70. Ακόμα αναμένεται να καταθέσει και για το σκάνδαλο των τηλεφωνικών υποκλοπών.

Ερωτηθείς για το αν υπήρξε «θαυμαστής» της Μάργκαρετ Θάτσερ, της πρώην πρωθυπουργού των Συντηρητικών, ο ίδιος είπε: «Έγινα αφότου εξελέγη». Η Θάτσερ ανήλθε στην εξουσία το 1979.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ