ΗΠΑ: Το θέμα της ονομασίας, κεντρικό θέμα της συνάντησης του ΥΠΕΞ της ΠΓΔΜ με τον ΓΓ του ΟΗΕ - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

ΗΠΑ: Το θέμα της ονομασίας, κεντρικό θέμα της συνάντησης του ΥΠΕΞ της ΠΓΔΜ με τον ΓΓ του ΟΗΕ

Το θέμα της ονομασίας της πΓΔΜ και τον διαμεσολαβητικό ρόλο των Ηνωμένων Εθνών συζήτησαν χθες το βράδυ, κατά τη διάρκεια συνάντησής τους στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, ο γενικός γραμματέας του, Μπαν Κι-μουν και ο υπουργός Εξωτερικών της πΓΔΜ, Νίκολα Πόποσκι.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΟΗΕ, «συζήτησαν τη σημασία της επίτευξης προόδου στην επίλυση του θέματος της ονομασίας». Στη διάρκεια της συνάντησής τους ασχολήθηκαν επίσης με «την κατάσταση στη Συρία, καθώς και με την επικείμενη διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για την Αειφόρο Ανάπτυξη στο Ρίο ντε Τζανέιρο, τον Ιούνιο».

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΜΠΕ, κατά τη συνάντηση συζητήθηκε και η κατάσταση μετά την απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης, καθώς και οι προσπάθειες της πΓΔΜ να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στο ΝΑΤΟ.

Ο κ. Πόποσκι, κατά τις επαφές του σε Νέα Υόρκη και Ουάσιγκτον, φαίνεται ότι επιδιώκει να συμπεριληφθεί το θέμα της χώρας του στην ατζέντα της επικείμενης Συνόδου του ΝΑΤΟ, στο Σικάγο.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ