Οι ΗΠΑ καλούν τη Βόρεια Κορέα να μην συνεχίσει τις «προκλήσεις» - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Οι ΗΠΑ καλούν τη Βόρεια Κορέα να μην συνεχίσει τις «προκλήσεις»

Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Λίον Πανέτα κάλεσε χθες τη Βόρεια Κορέα να μην προβεί σε οποιαδήποτε «πρόκληση» που θα συνέβαλε να αυξηθεί η «αστάθεια», καθώς συνεχίζεται η εικοτολογία περί του ότι η Πιονγκγιάνγκ μπορεί να προχωρήσει σε νέα, την τρίτη κατά σειρά, πυρηνική δοκιμή.

«Δεν διαθέτω κάποια συγκεκριμένη πληροφορία σχετικά με το εάν και κατά πόσον θα προχωρήσουν ή όχι σε πρόσθετες προκλήσεις αυτή τη στιγμή», είπε ο Πανέτα στην Μπραζίλια όπου βρίσκεται πραγματοποιώντας μια επίσημη επίσκεψη, ερωτηθείς σχετικά με την πιθανότητα να γίνει νέα βορειοκορεάτικη πυρηνική δοκιμή.

«Αλλά και πάλι, θα τους καλούσα εντόνως να μην προβούν σε οποιουδήποτε είδους πρόκληση --είτε είναι μια πυρηνική δοκιμή ή οποιαδήποτε άλλη ενέργεια-- που θα προκαλούσε μεγαλύτερη αστάθεια σε μια επικίνδυνη περιοχή του κόσμου», πρόσθεσε ο αμερικανός υπουργός Άμυνας.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ