Αίγυπτος: Απαγορεύθηκε η λειτουργία οκτώ αμερικανικών ΜΚΟ - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Αίγυπτος: Απαγορεύθηκε η λειτουργία οκτώ αμερικανικών ΜΚΟ

Η Αίγυπτος αρνήθηκε να επιτρέψει τη λειτουργία στο έδαφός της οχτώ μη κυβερνητικών οργανώσεων που εδρεύουν στις ΗΠΑ, μετέδωσαν σήμερα τα κρατικά ΜΜΕ.

Σύμφωνα με το υπουργείο Κοινωνικών Υποθέσεων, οι άδειες λειτουργίας δε χορηγήθηκαν στις συγκεκριμένες οργανώσεις γιατί "οι δραστηριότητές τους παραβιάζουν την κυριαρχία της χώρας".

Ανάμεσα στις οργανώσεις στις οποίες δε χορηγήθηκε άδεια λειτουργίας είναι το Carter Center που ιδρύθηκε από τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Τζίμι Κάρτερ και το οποίο επέβλεψε τις βουλευτικές εκλογές στις αρχές του έτους ενώ επρόκειτο να επιβλέψει τις προεδρικές εκλογές.

Περίπου 43 Αιγύπτιοι και ξένοι, μέλη μη κυβερνητικών οργανώσεων, δικάζονται στην Αίγυπτο με την κατηγορία της παράνομης χρηματοδότησης από το εξωτερικό.

Οι περισσότεροι από τους ξένους που κατηγορούνται, ανάμεσά τους 19 Αμερικανοί, δικάζονται ερήμην καθώς αναχώρησαν από την Αίγυπτο τον Μάρτιο με αμερικανικό στρατιωτικό αεροσκάφος μετά την άρση της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα που τούς είχε επιβληθεί.

Οι αιγυπτιακές αρχές ζήτησαν χθες τη συνδρομή της Ιντερπόλ για τη σύλληψη 15 ακτιβιστών, αίτημα που απορρίφθηκε καθώς σύμφωνα με την υπηρεσία αυτή, κάτι τέτοιο θα παραβίαζε την απαγόρευση ανάμιξής της σε πολιτικές υποθέσεις.

Μόνον ένας αμερικανός ακτιβιστής παραμένει στην Αίγυπτο επειδή πιστεύει ότι θα αποδειχθεί η αθωότητά του.

(ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ