Με καταθέσεις μαρτύρων συνεχίζεται σήμερα η δίκη του μακελάρη του Οσλο - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Με καταθέσεις μαρτύρων συνεχίζεται σήμερα η δίκη του μακελάρη του Οσλο

Λεπτομέρειες για την βομβιστική επίθεση το περασμένο καλοκαίρι από την οποία σκοτώθηκαν οκτώ άνθρωποι σε περιοχή όπου βρίσκονται κυβερνητικά κτίρια στο Όσλο παρουσιάσθηκαν σήμερα στο δικαστήριο όπου δικάζεται ο Άντερς Μπέρινγκ Μπράιβικ.

Από την έκρηξη της 950 κιλών αυτοσχέδιας βόμβας στις 22 Ιουλίου τραυματίστηκαν περισσότεροι από 200 άνθρωποι και προκλήθηκαν εκτεταμένες υλικές ζημιές.

Φρουροί ασφαλείας, αξιωματούχοι της αστυνομίας και ιατροδικαστές που πραγματοποίησαν νεκροψία στα θύματα του Μπράιβικ κλήθηκαν να καταθέσουν από την πολιτική αγωγή.

Ο 33χρονος Μπράιβικ κατηγορείται για τρομοκρατία και φόνο εκ προμελέτης.

Εκτός από την βομβιστική επίθεση στο Όσλο, κατηγορείται για την επίθεση με 69 νεκρούς σε κατασκήνωση της νεολαίας του Εργατικού Κόμματος. Πολλά από τα θύματά του πυροβολήθηκαν στο κεφάλι.

Στην αρχή της δίκης την περασμένη εβδομάδα, ο Μπράιβικ παραδέχτηκε την ενοχή του για τις δύο επιθέσεις από τις οποίες σκοτώθηκαν 77 άνθρωποι, αλλά δήλωσε αθώος λέγοντας ότι υπερασπιζόταν την Νορβηγία από την πολυπολιτισμικότητα.

(ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ