Ανησυχία εκφράζει και ο ισραηλινός Τύπος για το ποσοστό της Μαρίν Λε Πεν - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Ανησυχία εκφράζει και ο ισραηλινός Τύπος για το ποσοστό της Μαρίν Λε Πεν

Την ίδια ώρα στο Ισραήλ ο Τύπος εκφράζει ανησυχία για την άνοδο της Μαρίν Λε Πεν που απέσπασε ποσοστό 17.9% στον πρώτο γύρο, ένα θέμα που εξετάζουν εκτενώς οι εφημερίδες στις εσωτερικές σελίδες τους.

«Δύο στην κούρσα, μια η νικήτρια», γράφει η εφημερίδα Maariv που χαρακτηρίζει την ηγέτιδα του Εθνικού Μετώπου, η οποία ωστόσο αποκλείστηκε από το δεύτερο γύρο, «νέα αρχηγό της αντιπολίτευσης», ενώ η εφημερίδα Israel Hayom φέρει τον τίτλο "παρακάμφθηκαν στη δεξιά", αναφερόμενη στους Ολάντ και Σαρκοζί.

«Το γεγονός ότι ένας στους πέντε Γάλλους ταυτίζεται με τις θέσεις της ακροδεξιάς παρότι αυτές καλύπτονται πίσω από το χαμογελαστό πρόσωπο μιας γυναίκας με μετριοπαθές ύφος, πρέπει να μας ανησυχεί ως Ισραηλινούς», δήλωσε στην ιστοσελίδα ενημέρωσης Ynet ο πρώην πρεσβευτής του Ισραήλ στη Γαλλία Ντάνιελ Σεκ.

«Ο κόσμος που ψήφισε μαζικά υπέρ της Λε Πεν με ρατσιστικά και αντισημιτικά κίνητρα και από το φόβο της ανεργίας ή της κρίσης του συστήματος κοινωνικής προστασίας, θα προσέλθει στις κάλπες στο δεύτερο γύρο;», διερωτάται η Αβιράμα Γκολάν, αρθρογράφος της αριστερής εφημερίδας Haaretz που αναρωτιέται για την επιλογή τους ανάμεσα στον Ολάντ και τον Σαρκοζί.

Ο ισραηλινός Τύπος αφιερώνει επίσης μερικές γραμμές στις ψήφους της γαλλικής κοινότητας στο Ισραήλ, στην οποία περιλαμβάνονται πολλοί Γαλλο-ισραηλινοί, οι οποίοι εκ νέου επιδοκίμασαν την πολιτική Σαρκοζί (τουλάχιστον 80% το 2007).

Ο Σαρκοζί έλαβε σχεδόν το 80,5% των ψήφων, ο οποίος προηγείται μακράν του Ολάντ (σχεδόν 8%), της Μαρίν Λε Πεν (3,87% -- ο Μαρί Λε Πεν είχε λάβει 1% το 2007) και του Φρανσουά Μπαϊρού (3,5%).

Σε τουλάχιστον 62.000 εγγεγραμμένους στο Ισραήλ και τα Παλαιστινιακά Εδάφη, 9.360 εκλογείς ψήφισαν, δηλαδή ένα ποσοστό συμμετοχής 14,9%.

Στο εκλογικό τμήμα της Ραμάλας στη Δυτική Όχθη όπου προσήλθαν εκλογείς από το σύνολο των Παλαιστινιακών Εδαφών, ο Ζαν-Λικ Μελανσόν έρχεται πρώτος με 33,33% των ψήφων (επί 54 ψηφισάντων) ξεπερνώντας κατά μία ψήφο τον Φρανσουά Ολάντ (31,4%).

(ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ