Να εφαρμόσει την εκεχειρία που συμφώνησε «χωρίς αν ή αλλά» ζητά από τη Συρία η Γερμανία - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Να εφαρμόσει την εκεχειρία που συμφώνησε «χωρίς αν ή αλλά» ζητά από τη Συρία η Γερμανία

Η Γερμανία έκανε σήμερα έκκληση στη Συρία να εφαρμόσει την εκεχειρία στην οποία συμφώνησε «χωρίς αν και αλλά», μια ημέρα αφότου σημειώθηκαν και νέα θύματα από τις συγκρούσεις στη χώρα αυτή της Μέσης Ανατολής.

«Αναμένουμε, χωρίς αν ή αλλά, την εφαρμογή της εκεχειρίας», δήλωσε ο Μίκαελ Λινκ, γενικός γραμματέας Ευρωπαϊκών Υποθέσεων στο υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας, στους δημοσιογράφους ενόψει της συνόδου των υπουργών Εξωτερικών της Ε.Ε. .

Το Σάββατο, το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών ενέκρινε την αποστολή μιας μονάδας από 300 άοπλους στρατιωτικούς παρατηρητές που θα επιβλέπουν την τήρηση της εκεχειρίας.

Η Ρωσία και η Κίνα, οι οποίες στο παρελθόν ήταν επιφυλακτικές ως προς την ανάληψη δράσης από τη διεθνή κοινότητα κατά της Συρία, στήριξαν την απόφαση.

Ο Λινκ δήλωσε ότι απαιτείται να αποσταλούν «σαφή μηνύματα» ώστε ο αλ Άσαντ να καταλάβει ότι δεν μπορεί να κρύβεται «πίσω από τις πλάτες του Πεκίνου και της Μόσχας».

(ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ