Οι Γάλλοι ψηφίζουν από πείσμα, εκτιμά ο ρωσικός Τύπος - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Οι Γάλλοι ψηφίζουν από πείσμα, εκτιμά ο ρωσικός Τύπος

Ο ρωσικός Τύπος σήμερα, την επομένη του πρώτου γύρου των γαλλικών προεδρικών εκλογών, ότι οι Γάλλοι επιλέγουν ανάμεσα σε "δύο κακά" και ότι ψηφίζουν «κατά» και όχι «υπέρ».

«Από τα δύο κακά επιλέγουν το πιο φρέσκο», γράφει η Κομερσάντ, αναφερόμενη στο σοσιαλιστή υποψήφιο, ο οποίος ήλθε πρώτος και στον απερχόμενο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί.

«Ο Σαρκοζί είναι ο πρώτος πρόεδρος της πέμπτης δημοκρατίας που χάνει τον πρώτο γύρο, αποκαλύπτει από την πλευρά της η Βεντομόστι, η οποία προσθέτει ότι ο απερχόμενος πρόεδρος «έχει μια πιθανότητα να κερδίσει».

«Στη Γαλλία σήμερα, (αντίθετα με ό,τι συμβαίνει στη Ρωσία) εκλέγουν ψηφίζοντας αρνητικά: ο,τιδήποτε εκτός του Σαρκοζί», γράφει η Κομσομόλσκαγια Πράβντα.

«'Οποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα των εκλογών, αναρωτιέται κανείς για την κατάσταση της δημοκρατίας στη Γαλλία, αλλά και γενικότερα για τα πράγματα "εκεί". Είναι άσχημα, ίσως χειρότερα απ΄ό,τι σε μάς», τονίζει η Κομσομόλσκαγια Πράβντα.

«Είτε αυτό αρέσει ή όχι, οι πάνω από το 60% ψήφοι που συγκέντρωσε ο Βλαντίμιρ Πούτιν (στις προεδρικές εκλογές της 4ης Μαρτίου) ήταν ψήφοι υπέρ και όχι κατά (των άλλων)», προσθέτει η εφημερίδα.

(ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ