Αυστραλία: Η έλλειψη αξιοπιστίας κυνηγά την Τζούλια Γκίλαρντ - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Αυστραλία: Η έλλειψη αξιοπιστίας κυνηγά την Τζούλια Γκίλαρντ

Η αξιοπιστία παραμένει μείζον πρόβλημα της Αυστραλής πρωθυπουργού, σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση της Newspoll για την εφημερίδα «The Australian», ενώ χάνει σταδιακά και την εμπιστοσύνη του εκλογικού σώματος ως διαχειριστής της εθνικής οικονομίας, της εθνικής ασφάλειας και της δημόσιας υγείας.

Η κατάσταση αναμένεται να επιδεινωθεί μετά την (προσωρινή) παραίτηση του προέδρου της Βουλής κ. Σλίπερ για σεξουαλικό σκάνδαλο και όχι μόνο.Και ενώ η κυβέρνηση διατρέχει τον κίνδυνο ακόμα και κατάρρευσής της, η κ. Γκίλαρντ είναι καθ' οδόν προς την Τουρκία, όπου θα συναντηθεί και με τον Ταγίπ Ερντογάν.

Σύμφωνα με τελευταία δημοσκόπηση, η ψήφος του Εργατικού Κόμματος παραμένει κάτω του 30% στην πρώτη κατανομή έναντι 48% της αξιωματικής αντιπολίτευσης και στη δεύτερη κατανομή ο Συνασπισμός των συντηρητικών κομμάτων προηγείται κατά δώδεκα ποσοστιαίες μονάδες (Συνασπισμός 56%-Εργατικό 44%) διαφορά, η οποία προδιαγράφει ισοπεδωτική ήττα των Εργατικών στις εθνικές εκλογές.

Η πλειοψηφία (52%) των ψηφοφόρων αποδοκιμάζουν το έργο της πρωθυπουργού με μόλις 28% να λένε «ναι» στις επιλογές της.

Το ποσοστό επιδοκιμασίας του έργου του αρχηγού της αντιπολίτευσης ανέβηκε στο 35% -εκεί που βρισκόταν τον παρελθόντα Φεβρουάριο- ενώ το ποσοστό αποδοκιμασίας έπεσε κατά τέσσερεις μονάδες στο 54%.

Στην ερώτηση «ποια/ποιον θεωρείται καταλληλότερη/καταλληλότερο για πρωθυπουργό», ο Τόνι Αμποτ συγκεντρώνει το 41%, έναντι 39% της Τζούλια Γκίλαρντ. Είναι η πρώτη φορά από την αρχή του 2012 που ο αρχηγός της αντιπολίτευσης προσπερνά την κ. Γκίλαντ ως καταλληλότερος πρωθυπουργός.

(ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ