Στη Λεμεσό ο πάμπλουτος σουλτάνος του Ομάν Καμπούς Μπιν Σάϊτ - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Στη Λεμεσό ο πάμπλουτος σουλτάνος του Ομάν Καμπούς Μπιν Σάϊτ

Για ολιγοήμερες διακοπές έφθασε χθες στην Κύπρο, σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου, με το ιδιωτικό του τζετ, ο σουλτάνος του Ομάν Καμπούς Μπιν Σάϊτ.

Ο σουλτάνος διαμένει στο ξενοδοχείο Le Meridian της Λεμεσού, στο οποίο εδώ και μέρες άρχισαν οι προετοιμασίες του, σύμφωνα με τις απαιτήσεις του υψηλού επισκέπτη. Δύο όροφοι της πολυτελούς μονάδας έχουν κρατηθεί ως το τέλος Απριλίου, ενώ η προεδρική σουίτα στην οποία θα διαμένει ο σουλτάνος έχει ριζικά ανακαινιστεί.

Η πρώτη «αποστολή» του προσωπικού του σουλτάνου έφτασε πριν από δύο εβδομάδες στο νησί κι αποτελείται από 30 μάγειρες, καθαριστές, σύμβουλους και δικηγόρους.

Αυτό το προσωπικό που θα «προετοίμαζε το έδαφος» για την άφιξη του σουλτάνου, όπως και τα διάφορα προσωπικά αντικείμενα του Καμπούς Μπιν Σάϊτ, έφθασαν στην Κύπρο με τρία αεροακάφη που προηγήθηκαν της επίσκεψης.

Ζητήθηκε κι έχει παραχωρηθεί στους μάγειρες του σουλτάνου η μία κουζίνα του ξενοδοχείου, ενώ όπως διαδίδεται είναι προσωπική του απαίτηση να σερβίρεται μόνο από άνδρες. Σύμφωνα με πληροφορίες, για λόγους ασφαλείας θα επιβάλλεται ακόμη και σωματικός έλεγχος στο προσωπικό του ξενοδοχείου που θα εξυπηρετεί τον σουλτάνο και τη συνοδεία του, η οποία αποτελείται συνολικά από 200 άτομα.

Έχει κατασκευαστεί ειδικό ασανσέρ με τηλεχειρισμό για να φτάνει ο σουλτάνος απευθείας στην προεδρική σουίτα, η οποία έχει έτυχε πλήρους ανακατασκευής το τελευταίο διάστημα, ειδικά για τον υψηλό επισκέπτη.

Ο ίδιος θα παραμείνει μόνο για τέσσερις ημέρες στην Κύπρο, αν και οι δύο όροφοι του ξενοδοχείου είναι κρατημένοι ως το τέλος του μήνα. Ο σουλτάνος αναμένεται να αναχωρήσει μετά από το τετραήμερο για κοντινό προορισμό της περιοχής και να επανέλθει για κάποιες ακόμη ημέρες στην Κύπρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τοπικοί παράγοντες της Λεμεσού, κυρίως από τον εμποροβιομηχανικό κόσμο, καταβάλλουν προσπάθειες για να διευθετήσουν κάποια συνάντηση με τον σουλτάνο του Ομάν Καμπούς Μπιν Σάϊτ. Ο ίδιος βέβαια, σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες, ζήτησε να μην έχει καμιά επαφή με οποιονδήποτε στην Κύπρο, αφού η επίσκεψή του έχει καθαρά τον χαρακτήρα αναψυχής.

(ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ