Το Τόκιο θεωρεί πολύ πιθανό το ΔΝΤ να συγκεντρώσει ποσό ύψους 400 δισ. δολαρίων - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Το Τόκιο θεωρεί πολύ πιθανό το ΔΝΤ να συγκεντρώσει ποσό ύψους 400 δισ. δολαρίων

Ο υπουργός Οικονομικών της Ιαπωνίας έκρινε σήμερα «πολύ πιθανό» το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο να συγκεντρώσει σχεδόν 400 δισεκατομμύρια δολάρια, ποσό που είχε θέσει ως στόχο η γενική διευθύντριά του, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η ευρωπαϊκή κρίση χρέους.

«Είναι πολύ πιθανό να καταφέρουμε να συγκεντρώσουμε το ποσό σχεδόν των 400 δισ. δολαρίων που επιζητείται. Αυτό θα επιτρέψει την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης και τη σταθεροποίηση στην παγκόσμια οικονομία», εξήγησε ο Τζουν Αζούμι σε συνέντευξή του στο δημόσιο ιαπωνικό τηλεοπτικό δίκτυο ΝΗΚ από την Ουάσινγκτον.

Οι υπουργοί Οικονομικών και οι κεντρικοί τραπεζίτες της G20, της Ομάδας των 20 ισχυρότερων και αναδυόμενων οικονομιών του πλανήτη, θα συνεδριάσουν εντός της ημέρας στην αμερικανική πρωτεύουσα όπου θα διεξαχθεί επίσης η εξαμηνιαία συνέλευση του ΔΝΤ.

Το Ταμείο θα επιδιώξει να πετύχει μια σημαντική αύξηση των οικονομικών του πόρων, παρά την κατηγορηματική άρνηση των ΗΠΑ, που είναι ο κύριος μέτοχός του, και τις επιφυλάξεις άλλων χωρών.

Η Κριστίν Λαγκάρντ έχει θέσει ως στόχο το «ποσό των 400 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ίσως και παραπάνω», ποσό αρκετά μικρότερο από αυτό των 600 δισεκατομμυρίων δολαρίων που είχε αναφέρει τον Ιανουάριο για την αντιμετώπιση της ευρωπαϊκής κρίσης χρέους. «Σήμερα ο κίνδυνος είναι μικρότερος" τόνισε παρότι η Ευρώπη "δεν έχει ξεπεράσει τις δυσκολίες».

(ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ