Κύπρος: Προσηλωμένο στη διατήρηση των δημοσιονομικών στόχων το υπουργείο Οικονομικών - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Κύπρος: Προσηλωμένο στη διατήρηση των δημοσιονομικών στόχων το υπουργείο Οικονομικών

Προσηλωμένο στη διατήρηση των δημοσιονομικών στόχων, καθώς και στην υλοποίηση αναπτυξιακών μέτρων και πολιτικών που θα βοηθήσουν στην αύξηση της απασχόλησης, δηλώνει το υπουργείο Οικονομικών.

Παράλληλα, σε συνεργασία με την Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου, εξετάζει όλες τις παραμέτρους για την αποτελεσματική διαχείριση των προκλήσεων του τραπεζικού συστήματος.

Σε ανακοίνωσή του, το υπουργείο Οικονομικών χαρακτηρίζει δύσκολη χρονιά το 2012, για το οποίο προβλέπει αρνητικό ρυθμό ανάπτυξης 0,5% του Ακαθάριστου Εθνικού Προιόντος. Η ανεργία θα σταθεροποιηθεί σε υψηλά επίπεδα το 2013.

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο προβλέπει αρνητικό ρυθμό ανάπτυξης για την κυπριακή οικονομία σε ποσοστό 1,2% του ΑΕΠ για το 2012 και θετικό ρυθμό ανάπτυξης 0,8% για το 2013.

Το κυπριακό υπουργείο Οικονομικών θεωρεί ότι η απόκλιση μεταξύ των δικών του προβλέψεων και εκείνων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου οφείλεται στο ότι δεν λήφθηκε υπόψη το ενδεχόμενο να υπάρξει βελτίωση στους τομείς των υπηρεσιών και του τουρισμού.

(ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ