Εγκαίνια, αύριο, της έκθεσης «Μαύρα Κουτιά» της Δώρας Στράτου - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 

Εγκαίνια, αύριο, της έκθεσης «Μαύρα Κουτιά» της Δώρας Στράτου

Η εικαστικός Δανάη Στράτου, ανοίγει από αύριο τα «Μαύρα Κουτιά», το νέο της έργο στη γκαλερί Ζουμπουλάκη και δίνει το έναυσμα στον θεατή να αντιδράσει, όπως λέει, στην ακινησία που μας παγώνει.

Με την εικαστική της εγκατάσταση It's time to open the Black Boxes! «ρίχνουμε συμβολικά φως στις λέξεις που αντανακλούν αυτό που σήμερα κινδυνεύουμε να χάσουμε και θέλουμε να διασώσουμε ή εκείνο που μας απειλεί» λέει η εικαστικός.

Στην έκθεση δίνεται η δυνατότητα στον θεατή να συμμετέχει όχι μόνο με την αλληλεπίδραση, που ούτως ή άλλως δημιουργείται μέσα από την σχέση έργου- θεατή, αλλά και πιο ενεργά, μέσα από ένα ειδικά διαμορφωμένο blog, όπου συμμετεχει δραστικά στην εξέλιξη του έργου, προσφέροντας μία λέξη και εκφράζοντας συμβολικά τον δικό του τρόπο σκέψης και αντίδρασης.

Η συμμετοχή του κόσμου ήταν μέχρι στιγμής μεγάλη, ξεπερνώντας τις 1000 υποβολές λέξεων. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 19 Μαϊου.

(ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ