Ρεπουμπλικανός πολιτικός χαρακτηρίζει τους Δημοκρατικούς «κομμουνιστές» - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Ρεπουμπλικανός πολιτικός χαρακτηρίζει τους Δημοκρατικούς «κομμουνιστές»

Ο Ρεπουμπλικανός πολιτικός Άλεν Γουέστ, μέλος του Κογκρέσου, αρνήθηκε να ανασκευάσει δηλώσεις που έκανε στη Φλόριντα με τις οποίες χαρακτήρισε τους Δημοκρατικούς στη Βουλή των Αντιπροσώπων «κομμουνιστές».

Ο Γουέστ, 51 ετών, που εξελέγη για πρώτη φορά στο Κογκρέσο το 2010 και υποστηρίζεται από το λεγόμενο κίνημα του Τσαγιού, ερωτήθηκε στην διάρκεια μιας εκδήλωσης εάν επανεξέτασε την δήλωση με την οποία χαρακτήρισε τα 78 μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας των Δημοκρατικών κομμουνιστές. «Δεν μετανιώνω γι' αυτήν καθόλου», απάντησε ο Γουέστ, αντισυνταγματάρχης εν αποστρατεία, ο οποίος διεξάγει εκστρατεία για να επανεκλεγεί το Νοέμβριο.

«Υπάρχει μια πολύ λεπτή γραμμή ανάμεσα στον κομμουνισμό, στον προοδευτισμό, στον μαρξισμό, στο σοσιαλισμό», είπε, προσθέτοντας ότι οι ιδεολογίες αυτές προωθούν «την εθνικοποίηση της παραγωγής, την δημιουργίας και την επέκταση του κράτους πρόνοιας» και «το ιδανικό της κοινωνικής και οικονομικής δικαιοσύνης».

Ο Γουέστ είχε χαρακτηρίσει τους Δημοκρατικούς κομμουνιστές απαντώντας σε μια ερώτηση ψηφοφόρου σε προεκλογική εκδήλωση σε ένα δημαρχείο στην Φλόριντα την περασμένη εβδομάδα. Τα σχόλιά του προκάλεσαν συγκρίσεις με τη ρητορική του γερουσιαστή Τζόζεφ Μακάρθι την δεκαετία του 1950, ο οποίος είχε εξαπολύσει ένα κυνήγι μαγισσών υποστηρίζοντας ότι κομμουνιστές είχαν παρεισφρήσει στην κυβέρνηση και στο κράτος.

Οι Ραούλ Γκριχάλβα και Κιθ Έλισον, εκπρόσωποι της κοινοβουλευτικής ομάδας των Δημοκρατικών στη Βουλή των Αντιπροσώπων, εξέδωσαν μια ανακοίνωση κατηγορώντας τον Γουέστ ότι προκαλεί πόλωση στη χώρα. Δεν έκαναν κάποιο σχόλιο για τις χθεσινές δηλώσεις του.

(ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ