Το Πεκίνο ζητά την αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Το Πεκίνο ζητά την αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου

Το υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας ζήτησε σήμερα την αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου μετά την ανακοίνωση της Βόρειας Κορέας ότι θα προβεί σε αντίποινα με αφορμή την διεθνή καταδίκη της αποτυχημένης απόπειρας εκτόξευσης βαλλιστικού πυραύλου.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Λιού Γουεϊμίν προέβη στην παραπάνω δήλωση στη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης των δημοσιογράφων και πρόσθεσε ότι όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές θα πρέπει να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση και ψυχραιμία κατά την διαδικασία της διαπραγμάτευσης για την εξεύρεση λύσης.

Πολλοί αναλυτές υποστηρίζουν ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα η Πιονγκγιάνγκ να προχωρήσει σε τρίτη πυρηνική δοκιμή.

Η απομονωμένη και φτωχή αυτή χώρα ανακοίνωσε ότι δεν θα επιτρέψει την είσοδο στο έδαφός της στους επιθεωρητές της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας διαψεύδοντας έτσι τις ελπίδες ότι ο νέος ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ-ουν θα επιδιώξει στενότερους δεσμούς με την διεθνή κοινότητα.

(ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ