Στις 30 Απριλίου θα συναντηθεί ο Ομπάμα με τον ιάπωνα πρωθυπουργό - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Στις 30 Απριλίου θα συναντηθεί ο Ομπάμα με τον ιάπωνα πρωθυπουργό

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα θα συναντηθεί στις 30 Απριλίου με τον ιάπωνα πρωθυπουργό Γιοσιχίκο Νόντα, ανακοινώθηκε από τον Λευκό Οίκο.

Στη διάρκεια της επίσκεψης αυτής «ο πρόεδρος έχει την πρόθεση να συζητήσει ένα ευρύ φάσμα διμερών θεμάτων, περιφερειακών και διεθνών, όπως η αμερικανο-ιαπωνική συμμαχία, οι οικονομικές και εμπορικές σχέσεις και η ενίσχυση της συνεργασίας των δύο χώρων», διευκρίνισε εκπρόσωπος του αμερικανού προέδρου Τζέι Κάρνεϊ.

Πρόκειται για τη δεύτερη συνάντηση των δύο ηγετών από τότε που ο Νόντα ανέλαβε επικεφαλής της ιαπωνικής κυβέρνησης τον Αύγουστο του 2011.

Η επίσκεψη του Νόντα στο Λευκό Οίκο πραγματοποιείται λίγες ημέρες μετά την αποτυχημένη εκτόξευση πυραύλου από τη Βόρεια Κορέα και μέσα σε ένα κλίμα ανησυχίας για μια ενδεχόμενη νέα πυρηνική δοκιμή από την Πιονγκγιάνγκ.

Ο Ομπάμα έχει διαβεβαιώσει τον Νόντα ότι οι ΗΠΑ είναι αποφασισμένες να «υπερασπιστούν τους συμμάχους τους» και έχει τονίσει τη σημασία που δίνει η Ουάσινγκτον «στη διατήρηση της σταθερότητας στην Κορεατική Χερσόνησο και στην περιοχή».

(ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ