Τη δικαστική διερεύνηση των σεξουαλικών σκανδάλων που συγκλονίζουν την Καθολική Εκκλησία, ζητούν οι Αυστραλοί - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Τη δικαστική διερεύνηση των σεξουαλικών σκανδάλων που συγκλονίζουν την Καθολική Εκκλησία, ζητούν οι Αυστραλοί

Θύελλα διαμαρτυριών έχει προκαλέσει η απόφαση της πολιτειακής κυβέρνησης της Βικτώριας να αναθέσει σε κοινοβουλευτική επιτροπή να ερευνήσει σεξουαλικά σκάνδαλα που συγκλονίζουν την Καθολική Εκκλησία.

Ο Αγγλικανός αρχιεπίσκοπος υποστήριξε πως η κοινοβουλευτική έρευνα είναι «προς τη σωστή κατεύθυνση» αλλά η αντιπολίτευση και νομικοί κύκλοι ισχυρίζονται πως έπρεπε να γίνει ειδική δικαστική έρευνα για να χυθεί άπλετο φως στην όλη υπόθεση και να λογοδοτήσουν οι ένοχοι.

Ο πολιτειακός υπουργός Δικαιοσύνης Ρόμπερτ Κλάρκ, δήλωσε ότι έχει πλήρη εμπιστοσύνη στην κοινοβουλευτική επιτροπή, ως προς τη διεξαγωγή της έρευνας.

Σύμφωνα με έγγραφα της αστυνομίας τουλάχιστον 40 νεαροί άνδρες που έπεσαν θύματα σεξουαλικής κακοποίησης από καθολικούς ιερείς αυτοκτόνησαν.

Στη σχετική έκθεση σημειώνεται ότι ο αριθμός των θυμάτων κακοποίησης που αυτοκτόνησαν αναμένεται να αυξηθεί, ενώ υποστηρίζεται ότι η Καθολική Εκκλησία όχι μόνο γνώριζε για την τραγική κατάληξη των θυμάτων, αλλά την απέκρυπτε κιόλας για πολλά χρόνια.

(ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ