ΠΓΔΜ:Συνεχίζονται οι έρευνες για τη δολοφονία πέντε ατόμων - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

ΠΓΔΜ:Συνεχίζονται οι έρευνες για τη δολοφονία πέντε ατόμων

Οι δράστες της δολοφονίας πέντε ατόμων σε τεχνητή λίμνη σε περιοχή κοντά στα Σκόπια χρησιμοποίησαν τρεις διαφορετικούς τύπους όπλων, καθώς στο σημείο βρέθηκαν τρεις διαφορετικοί τύποι από κάλυκες σφαιρών, γνωστοποίησε σήμερα η υπουργός Εσωτερικών της ΠΓΔΜ Γκορντάνα Γιανκούλοφσκα, αναφερομένη στα πρώτα στοιχεία της αστυνομικής έρευνας για το συμβάν.

Σύμφωνα με την κ. Γιανκούλοφσκα, οι δράστες πυροβόλησαν από κοντινή απόσταση τα θύματα και στη συνέχεια διέφυγαν με αυτοκίνητο.

Η υπουργός Εσωτερικών της ΠΓΔΜ σημείωσε ότι η αστυνομία, μέχρι στιγμής, δεν διαθέτει στοιχεία ούτε για το ποιοί μπορεί να είναι οι δράστες ούτε για τα αίτια της αποτρόπαιης αυτής πράξη και επανέλαβε την έκκληση να μην διαδίδονται φήμες και εικασίες που μπορούν να υπονομεύσουν τις διεθνοτικές σχέσεις στη χώρα.

Πρόσθεσε ότι η αστυνομία της ΠΓΔΜ συνεχίζει τις έρευνες και ότι βρίσκεται σε επαφή και με αστυνομίες γειτονικών χωρών.

Το βράδυ της Μ.Πέμπτης βρέθηκαν, από ψαράδες, στην τεχνητή λίμνη της περιοχής Σμίλκοβτσι, η οποία απέχει περίπου 15 χλμ.από τα Σκόπια, οι σοροί τεσσάρων νεαρών και ενός μεσήλικα οι οποίοι είχαν πάει στη λίμνη για ψάρεμα.

Τα θύματα ήταν σλαβομακεδονικής εθνικής καταγωγής και αμέσως κυκλοφόρησαν φήμες ότι το περιστατικό έχει ίσως διεθνοτικό χαρακτήρα. Ωστόσο οι φήμες αυτές, τουλάχιστον για την ώρα, δεν επιβεβαιώνονται από κανέναν.

Η πενταπλή αυτή δολοφονία προκάλεσε έντονο προβληματισμό στην κοινωνία της ΠΓΔΜ, ενώ χθες, σε χωριά από τα οποία κατάγονταν τα θύματα, πραγματοποιήθηκαν διαδηλώσεις και επικράτησε ένταση και μικοοεπεισόδια. Από χθες έντονη είναι είναι η παρουσία της αστυνομίας στα χωριά αυτά.

Τη δολοφονική πράξη καταδίκασαν απερίφραστα ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ Γκιόργκι Ιβάνοφ, πολιτικά κόμματα στην ΠΓΔΜ (τόσο σλαβομακεδονικά όσο και αλβανικά) καθώς και ο ΟΑΣΕ, η διπλωματική αντιπροσωπεία της ΕΕ στην ΠΓΔΜ και η πρεσβεία των ΗΠΑ στη χώρα. Όλοι τους απεύθυναν έκκληση για αυτοσυγκράτηση και για κατευνασμό των πνευμάτων.

Εξάλλου,σήμερα έγιναν οι κηδείες των πέντε θυμάτων.

Τέσσερα από τα θύματα ήταν ηλικίας μεταξύ 18 και 20 ετών και καταγόταν από το χωριό Ραντίσανι.

Το πέμπτο θύμα ήταν ηλικίας 45 ετών και καταγόταν από ένα άλλο γειτονικό χωριό.Εικάζεται ότι βρισκόταν κοντά στον σημείο του εγκλήματος και οι δράστες τον δολοφόνησαν για να μην υπάρξει αυτόπτης μάρτυρας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ