Προπαρασκευαστική συνάντηση είχε το «Κουαρτέτο» για το Μεσανατολικό - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Προπαρασκευαστική συνάντηση είχε το «Κουαρτέτο» για το Μεσανατολικό

Μία προπαρασκευαστική συνάντηση πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Ουάσιγκτον ενόψει της αυριανής συνεδρίασης των μελών του Κουαρτέτου για την αναθέρμανση των ειρηνευτικών συνομιλιών ανάμεσα στο Ισραήλ και τους Παλαιστινίους, που έχουν αποτελματωθεί από τον Σεπτέμβριο του 2010, ανακοίνωσε το αμερικανικό ΥΠΕΞ.

Οι ΥΠΕΞ των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον, Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ, η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάθριν Άστον και ο ΓΓ του ΟΗΕ Μπαν Γκι Μουν θα έχουν αύριο διαβουλεύσεις στην Ουάσιγκτον παρουσία του ειδικού απεσταλμένου του Κουαρτέτου Τόνι Μπλερ.

«Θα υπάρξει μία δήλωση του Κουαρτέτου μετά το πέρας της συνάντησης αύριο το μεσημέρι. Οι απεσταλμένοι την επεξεργάσθηκαν από σήμερα και οι υπεύθυνοι θα προσθέσουν τα συμπεράσματά τους», τόνισε η εκπρόσωπος του αμερικανικού ΥΠΕΞ Βικτόρια Νιούλαντ.

«Θα προσπαθήσουμε να διατηρήσουμε την υποστήριξή μας προς όλες τις πλευρές και να τις βοηθήσουμε να θεμελιώσουν έναν διάλογο, δημιουργώντας ένα θετικό κλίμα», τόνισε η ίδια. Η Αμερικανίδα εκπρόσωπος προσέθεσε πως οι υπεύθυνοι του Κουαρτέτου ευελπιστούν να προωθήσουν τις προτάσεις του σχεδίου που χαίρει «ισχυρής διεθνούς υποστήριξης» στην Παλαιστινιακή Αρχή, προκειμένου να τη βοηθήσουν να αποκτήσει τους απαραίτητους θεσμούς για την οικοδόμηση ενός μελλοντικού ανεξάρτητου κράτους.

Παρά τη μακρά σειρά «διερευνητικών συναντήσεων» ανάμεσα σε Ισραηλινούς και Παλαιστινίους διαπραγματευτές υπό την αιγίδα της Ιορδανίας τον Ιανουάριο, το Κουαρτέτο δεν κατόρθωσε να αναθερμάνει τις διαπραγματεύσεις ανάμεσα στις δύο πλευρές.

(ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ