Η Αούνγκ Σαν Σούου Κίι συναντάται με τον πρόεδρο Τέιν Σέιν - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Η Αούνγκ Σαν Σούου Κίι συναντάται με τον πρόεδρο Τέιν Σέιν

Η επικεφαλής της βιρμανικής αντιπολίτευσης Αούνγκ Σαν Σούου Κίι συναντάται σήμερα το πρωί με τον πρόεδρο Τέιν Σέιν στην πόλη Ναϊπιντάου, για πρώτη φορά μετά την πρόσφατη εκλογή της, ανακοίνωσε αξιωματούχος της ασφάλειάς της.

Είναι η δεύτερη συνάντηση μέσα σε οκτώ μήνες μεταξύ των δύο αξιωματούχων και επιβεβαιώνει το βασικό ρόλο που έχει στο εξής η Αούνγκ στην πολιτική σκακιέρα της χώρας της.

Η Αούνγκ έφθασε νωρίς το πρωί αεροπορικώς στην πρωτεύουσα. Το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε η βραβευμένη με Νόμπελ Ειρήνης, εισήλθε στην κατοικία του αρχηγού του κράτους.

Η συνάντηση άρχισε ακριβώς μετά τις 11:00 τοπική ώρα (07:30' ώρα Ελλάδος), διευκρίνισε ο Χουν Τα Μιντ, αρμόδιος για την ασφάλεια της Σούου Κίι και στέλεχος του κόμματός της, της Εθνικής Ένωσης για τη Δημοκρατία. «Η Σούου Κίι θα γευματίσει με την οικογένεια του προέδρου μετά τη συνάντησή τους», διευκρίνισε.

Πρόσφατες φήμες έκαναν λόγο για πιθανή είσοδο της Αούνγκ στην κυβέρνηση, στην περίπτωση που εκλεγόταν βουλευτής. Η ίδια ωστόσο είχε απορρίψει την εκδοχή αυτή, καθώς αυτό θα σήμαινε την παραίτησή της από τη βουλευτική της έδρα.

Ωστόσο ορισμένοι παρατηρητές αποδίδουν στον πρόεδρο την πρόθεση να διορίσει την Αούνγκ σύμβουλό του, πιθανώς με αρμοδιότητα τη συμφιλίωση με τους αντάρτες των μειονοτικών ομάδων, με τους οποίους η κυβέρνηση προσπαθεί να διαπραγματευτεί ειρηνευτικές συμφωνίες.

(ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ