Η Δαμασκός ζητεί εγγυήσεις από τον Αναν ότι οι αντάρτες θα τηρήσουν την εκεχειρία

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο υπουργός Εξωτερικών της Συρίας Ουάλιντ Μουάλεμ δήλωσε σήμερα ότι η Δαμασκός θέλει να λάβει εγγυήσεις από τον κοινό ειδικό απεσταλμένο του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών και του Αραβικού Συνδέσμου Κόφι Άναν ότι οι ένοπλες ομάδες που επιτίθενται στα συριακά στρατεύματα θα δεσμευτούν στην εκεχειρία που προβλέπεται από το ειρηνευτικό σχέδιο, το οποίο υποστηρίζεται από τον ΟΗΕ.

«Δεν θα ζητήσουμε εγγυήσεις από τις τρομοκρατικές ομάδες, οι οποίες δολοφονούν, απάγουν και καταστρέφουν υποδομές. Θέλουμε ο Αναν να μας δώσει αυτές τις εγγυήσεις», δήλωσε ο Μουάλεμ μιλώντας στους δημοσιογράφους στην Μόσχα.

Ο Σύρος ΥΠΕΞ πρόσθεσε ότι είπε στον Άναν σε πρόσφατη τηλεφωνική τους επικοινωνία ότι την κήρυξη εκεχειρίας στη χώρα θα πρέπει να ακολουθήσει ο αφοπλισμός των ανταρτών.

Εξάλλου ο Μουάλεμ κατηγόρησε την Τουρκία ότι εξοπλίζει τους αντάρτες και τους διευκολύνει να διεισδύουν στη Συρία, κάτι που όπως επισήμανε έρχεται σε αντίθεση με το ειρηνευτικό σχέδιο του Άναν.

«Η Τουρκία υποστηρίζει τις παράνομες συριακές ένοπλες ομάδες, τους δίνει όπλα (. . .) και συμβάλλει στην παράνομη διείσδυση μαχητών στη Συρία», είπε ο Μουάλεμ. «Αυτό έρχεται σε αντίθεση με το σχέδιο Άναν», πρόσθεσε.

(ΑΠΕ - ΜΠΕ)

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ