Η Λευκωσία απορρίπτει την ιδέα για μια τετραμερή διάσκεψη στη διάρκεια της κυπριακής προεδρίας στην Ε.Ε. - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Η Λευκωσία απορρίπτει την ιδέα για μια τετραμερή διάσκεψη στη διάρκεια της κυπριακής προεδρίας στην Ε.Ε.

Η Κυπριακή Δημοκρατία απορρίπτει την, βρετανικής έμπνευσης, ιδέα για «οιονεί» τετραμερή διάσκεψη μεταξύ των δύο κοινοτήτων της Κύπρου, της Ελλάδος και της Τουρκίας, στη διάρκεια της ευρωπαϊκής προεδρίας το δεύτερο εξάμηνο του 2012, που προωθεί η Βρετανία για να διευκολύνει την 'Αγκυρα, η οποία απειλεί με διακοπή των διαπραγματεύσεων Σημήτρης Χριστόφια- Ντερβίς Έρογλου.

Αυτό έκανε σαφές ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου, απαντώντας σε ερώτηση του ΑΜΠΕ για τον ρόλο της Βρετανίας και ιδιαίτερα του Μονίμου Εκπροσώπου της στα Ηνωμένα Έθνη, ο οποίος αυτή την περίοδο προεδρεύει του Συμβουλίου Ασφαλείας και είναι σε στενή συνεργασία με τον ειδικό σύμβουλο του γγ του ΟΗΕ Αλεξάντερ Ντάουνερ και τον βοηθό του γγ Λι Πάσκο.

Ο Βρετανός αξιωματούχος έχει λάβει απάντηση από τα άλλα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας, είπε ο κ. Στεφάνου και επισήμανε: «Εχει πάρει μέσα από τη συζήτηση που έγινε στο ΣΑ του ΟΗΕ συγκεκριμένες απαντήσεις από τη μεγάλη πλειοψηφία των μελών του ΣΑ,μονίμων και μη μονίμων».

Η Κυπριακή Δημοκρατία, δήλωσε ο εκπρόσωπός της, προβαίνει σε διαβήματα προς όλους εκείνους «που είτε μεθοδεύουν εκτροπή από τη διαδικασία επίλυσης του Κυπριακού, είτε δίδουν κάλυψη στην Τουρκία», ενώ ανέφερε ότι η θέση της Κυπριακής Δημοκρατίας είναι ξεκάθαρη και στηρίζεται σε σχετικά ψηφίσματα του ΟΗΕ.

«Δεν προβλέπει η διαδικασία είτε τετραμερή είτε πενταμερή ή οποιαδήποτε άλλη διάσκεψη, που στόχο έχει να συζητήσει τα πάντα γύρω από το Κυπριακό γιατί αυτές είναι οι μεθοδεύσεις που γίνονται και είναι γνωστό ότι τέτοιες μεθοδεύσεις κάνει η Τουρκία με την κάλυψη και υποστήριξη από συγκεκριμένους κύκλους διεθνώς» είπε ο εκπρόσωπος.

(ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ