Στη Μόσχα ο σύρος υπουργός Εξωτερικών, σήμερα, που εκπνέει η προθεσμία του ΟΗΕ - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Στη Μόσχα ο σύρος υπουργός Εξωτερικών, σήμερα, που εκπνέει η προθεσμία του ΟΗΕ

Ο σύρος υπουργός Εξωτερικών Ουαλίντ Μουάλεμ θα συναντηθεί με το ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ, σήμερα Τρίτη, ημέρα που εκπνέει η διορία που έδωσε ο ΟΗΕ στον πρόεδρο Μπασάρ αλ Ασαντ για να αποσύρει τα στρατεύματά του και τα βαρέα όπλα από τις πόλεις της Συρίας.

Ο Μουάλεμ, που έφτασε χθες Δευτέρα στη Μόσχα, θα συζητήσει με τον Λαβρόφ «τις εξελίξεις της δύσκολης κατάστασης στη Συρία», επισημαίνεται σε ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.

«Θέματα που αφορούν την μελλοντική ανάπτυξη των σχέσεων Ρωσίας-Συρίας, παραδοσιακά πολυμερείς και φιλικές, θα βρίσκονται στην ατζέντα των συζητήσεων», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Μετά τη συνάντηση, θα ακολουθήσει στις 12 ώρα Ελλάδας κοινή συνέντευξη Τύπου.

Η επίσκεψη του Μουάλεμ συμπίπτει με την εκπνοή της προθεσμίας του ΟΗΕ για την απόσυρση των συριακών στρατευμάτων και την εφαρμογή εκεχειρίας με στόχο τον τερματισμό των βιαιοτήτων στη Συρία, που έχουν προκαλέσει το θάνατο τουλάχιστον 10.000 ανθρώπων μέσα σε ένα χρόνο.

Ο ΟΗΕ ανακοίνωσε στις 2 Απριλίου ότι η Δαμασκός αποδέχεται το σχέδιο έξι σημείων του Κόφι Αναν, που την υποχρεώνει να αποσύρει τα άρματα μάχης το αργότερο ως το πρωί σήμερα, ως προϋπόθεση για την γενική εκεχειρία, 48 ώρες αργότερα.

Όμως το καθεστώς Ασαντ απαίτησε την Κυριακή, η αντιπολίτευση να δεσμευτεί γραπτώς ότι θα σταματήσει κάθε μορφή βίας, πριν αποχωρήσουν τα κυβερνητικά στρατεύματα.

Απέναντι σε αυτές τις νέες απαιτήσεις, που φαίνεται να θέτουν σε κίνδυνο το σχέδιο Αναν, «η Δαμασκός διακινδυνεύει να χάσει την υποστήριξη της Μόσχας», εκτιμά σήμερα η εφημερίδα Nezavissimaïa Gazeta. «Η αποτυχία του σχεδίου Αναν θα στοιχίσει ακριβά στον Ασαντ», υπογραμμίζει η εφημερίδα.

(ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ