Κατασχέθηκαν 2,5 εκ. ναρκωτικά χάπια στη Σαουδική Αραβία - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Κατασχέθηκαν 2,5 εκ. ναρκωτικά χάπια στη Σαουδική Αραβία

Οι αρχές της Σαουδικής Αραβίας απέτρεψαν μια απόπειρα να εισαχθούν λαθραία περίπου 2,5 εκ. χάπια ναρκωτικών ουσιών στο βασίλειο μέσω των συνόρων με την Ιορδανία, όπως ανακοίνωσε χθες ένας αξιωματούχος των υπηρεσιών ασφαλείας. Το φορτίο κατασχέθηκε μέσα σε ένα όχημα στο μεθοριακό πέρασμα αλ Χαντίθ, ανέφερε ο Ζάγεντ μπιν Ατάλα, αξιωματούχος της υπηρεσίας τελωνείων, σε μια ανακοίνωσή της.

Ο αξιωματούχος δεν έκανε κάποια εκτίμηση για την αξία των κατασχεθέντων ναρκωτικών, ούτε διευκρίνισε την εθνικότητα ενός υπόπτου σε βάρος του οποίου διεξάγεται έρευνα.

Την περασμένη εβδομάδα το υπουργείο Εσωτερικών της Σαουδικής Αραβίας ανακοίνωσε ότι οι αρχές συνέλαβαν τους τελευταίους τρεις μήνες 681 ανθρώπους, περιλαμβανομένων 96 Σαουδαράβων, που κατηγορούνται για λαθρεμπόριο ναρκωτικών αξίας περίπου 460 εκ. δολαρίων.

Οι υπόλοιποι ύποπτοι είναι 33 εθνικοτήτων, σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο του υπουργείου.

Το λαθρεμπόριο ναρκωτικών επισύρει την ποινή του θανάτου στο συντηρητικό βασίλειο, όπου εφαρμόζεται μια ιδιαίτερα αυστηρή εκδοχή του ισλαμικού νόμου.

(ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ