Μάνος: Καταγγέλλει ως αντισυνταγματική τη ρύθμιση για τη χρηματοδότηση των κομμάτων - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Μάνος: Καταγγέλλει ως αντισυνταγματική τη ρύθμιση για τη χρηματοδότηση των κομμάτων

Ως «αντισυνταγματική», καταγγέλλει το κόμμα «Δράση» του Στέφανου Μάνου την ψήφιση σήμερα από τη Βουλή της τροπολογίας για την κρατική χρηματοδότηση των κομμάτων και καλεί την Αγροτική Τράπεζα να προσφύγει αμέσως για να κατασχεθούν «τα ποσά της κρατικής επιχορήγησης που της ανήκουν πριν δοθούν στα κόμματα και εξανεμιστούν».

«Τα δύο κόμματα», αναφέρεται σε ανακοίνωση της «Δράσης», «έχουν επιτύχει - παρά την υπέρογκη χρηματοδότησή τους - να οφείλουν στις τράπεζες περί τα 250 εκατ. ευρώ. Για την εξασφάλιση των υποχρεώσεων τους έχουν εκχωρήσει στις τράπεζες την κρατική χρηματοδότηση. Για να ξεπεράσουν αυτό το εμπόδιο ετοιμάζονται να νομοθετήσουν -παραβιάζοντας το Σύνταγμα και τις Συνθήκες της Ε.Ε.- το μη εκχωρητό και το ακατάσχετο της νέας χρηματοδότησης, καταδολιεύοντας έτσι τους πιστωτές τους».

Καταλήγοντας, «η Δράση καλεί τη διοίκηση της κρατικής Αγροτικής Τράπεζας να προσφύγει αμέσως κατά της σκανδαλώδους αντισυνταγματικής ρύθμισης προκειμένου να προστατέψει τα συμφέροντά της, ζητώντας να ληφθούν ασφαλιστικά μέτρα και να κατασχεθούν συντηρητικά τα ποσά της κρατικής επιχορήγησης που συμβατικά της ανήκουν, πριν δοθούν στα κόμματα και εξανεμιστούν».

(ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ