Νέα ταξιδιωτική οδηγία εξέδωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Νέα ταξιδιωτική οδηγία εξέδωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Οι εθελοντές της αμερικανικής κυβερνητικής οργάνωσης αρωγής Peace Corps απομακρύνθηκαν από το Μαλί, ενώ στο μη απαραίτητο διπλωματικό προσωπικό των ΗΠΑ προσφέρθηκαν εισιτήρια σε πτήσεις για να αποχωρήσουν από τη χώρα λόγω της συνεχιζόμενης πολιτικής αστάθειας μετά το πραξικόπημα του Μαρτίου, ανακοίνωσε χθες το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Το αμερικανικό ΥΠΕΞ κάλεσε εκ νέου τους Αμερικανούς να μην ταξιδεύουν στη χώρα της δυτικής Αφρικής λόγω της εξέγερσης στο βορρά και των συνεχιζόμενων απειλών περί επιθέσεων και απαγωγών υπηκόων δυτικών χωρών. Κάλεσε τους αμερικανούς πολίτες που ζουν στη χώρα να εξετάσουν το ενδεχόμενο να φύγουν από εκεί προσωρινά.

«Η κατάσταση στη χώρα παραμένει ρευστή και απρόβλεπτη», ανέφερε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ σε ανακοίνωσή του. Το κύριο αεροδρόμιο στην πρωτεύουσα Μπαμακό παραμένει ανοικτό αλλά η διαθεσιμότητα για μελλοντικές πτήσεις είναι απρόβλεπτη και εξαρτάται από τη συνολική κατάσταση ασφαλείας, επισήμανε το αμερικανικό ΥΠΕΞ. Η νέα ταξιδιωτική οδηγία ακολουθεί την επίσημη παραίτηση του προέδρου του Μαλί Αμαντού Τουμάνι Τουρέ την Κυριακή. Ο πρόεδρος Τουρέ κρυβόταν μετά το πραξικόπημα της 22ας Μαρτίου.

(ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ