Στην Κωνσταντινούπολη ο επόμενος γύρος των πυρηνικών συνομιλιών του Ιράν με τις διεθνείς δυνάμεις - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Στην Κωνσταντινούπολη ο επόμενος γύρος των πυρηνικών συνομιλιών του Ιράν με τις διεθνείς δυνάμεις

Η Κωνσταντινούπολη θα φιλοξενήσει τον επόμενο γύρο των πυρηνικών συνομιλιών ανάμεσα στο Ιράν και τις διεθνείς δυνάμεις, αναφέρει σήμερα στην ιστοσελίδα του το αγγλόφωνο ιρανικό τηλεοπτικό δίκτυο Press TV, επικαλούμενο ιρανούς αξιωματούχους, τους οποίους δεν κατονομάζει.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Fars, οι δυο πλευρές συμφώνησαν επίσης να έχουν ένα δέυτερο γύρο συνομιλιών στη Βαγδάτη, εφόσον σημειωθεί πρόοδος στην Κωνσταντινούπολη. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κανένα σχόλιο από την πλευρά των έξι δυνάμεων (ΗΠΑ, Βρετανία, Γαλλία, Ρωσία, Κίνα και Γερμανία) οι οποίες θα πάρουν μέρος στις συνομιλίες με το Ιράν που έχουν προγραμματιστεί για τις 13 και τις 14 Απριλίου.

Αρχικά, οι δυο πλευρές είχαν συμφωνήσει να είναι η Κωνσταντινούπολη ο τόπος διεξαγωγής των διαπραγματεύσεων, αλλά το Ιράν ανακοίνωσε στις αρχές της εβδομάδας ότι προτιμά τη Βαγδάτη ή το Πεκίνο. Σύμφωνα με πολιτικούς παρατηρητές, οι αρχικοί δισταγμοί του Ιράν για την Κωνσταντινούπολη έχουν πιθανότατα σχέση με τις διαφορές της Τεχεράνης με την Τουρκία για τη συριακή κρίση.

Το Ιράν είναι σύμμαχος του σύρου προέδρου Μπασάρ αλ-'Ασαντ. Η Τουρκία έχει ζητήσει από τον 'Ασαντ να παραιτηθεί και έχει καταδικάσει την αιματηρή καταστολή.

(ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ