Η Μητρόπολη Μαντινείας εγκαινίασε το δεύτερο κοινωνικό της παντοπωλείο - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΕΛΛΑΔΑ 

Η Μητρόπολη Μαντινείας εγκαινίασε το δεύτερο κοινωνικό της παντοπωλείο

Η Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας έθεσε σε λειτουργία και δεύτερο κοινωνικό παντοπωλείο, μέσα σε διάστημα δύο μηνών, με την επωνυμία «το καλάθι του φτωχού αδελφού» στο Άστρος Κυνουρίας και σε χώρο που προσφέρθηκε δωρεάν.

Κατά την τελετή των εγκαινίων, παρουσία του δημάρχου Βόρειας Κυνουρίας Μανόλη Σκαντζού και πλήθους πολιτών από την Κυνουρία, ο μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας Αλέξανδρος, αφού επαίνεσε και ευχαρίστησε όλους όσους συνέβαλαν ώστε να λειτουργήσει το κοινωνικό παντοπωλείο, αλλά κι όλους όσους συνδράμουν την τοπική εκκλησία στο φιλανθρωπικό και κοινωνικό της έργο, τόνισε ότι η εκκλησία ήταν, είναι και θα είναι πλησίον στους συνανθρώπους μας οι οποίοι δοκιμάζονται από την πολυποίκιλη κρίση που έχει ξεσπάσει στην πατρίδα μας.

Αναφέρθηκε στην Παλαιά Διαθήκη και της δοκιμασίες που πέρασε ο λαός του Ισραήλ, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι και η πατρίδα μας ζει παρόμοιες ημέρες με αυτές των ισχνών αγελάδων όπως ακριβώς αναφέρει η Γραφή. Κλείνοντας ο μητροπολίτης Αλέξανδρος, αναφέρθηκε στο θέμα της εκκλησιαστικής περιουσίας, υπογραμμίζοντας ότι, όπως όλοι δοκιμάζονται σήμερα, έτσι δοκιμάζεται και η εκκλησία μας, μιας και πριν πολλά χρόνια το κράτος αφαίρεσε τεράστιο μέρος της περιουσία της, με αποτέλεσμα σήμερα αυτή η περιουσία να έχει χαθεί και η εκκλησία να μην μπορεί να επιτελέσει στο βαθμό που θέλει, το Φιλανθρωπικό της έργο.

(ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ