Επείγουσα επέμβαση του ΟΗΕ ζητεί η αντιπολίτευση για να σταματήσει η αιματοχυσία

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το Εθνικό Συριακό Συμβούλιο, η μεγαλύτερη συμμαχία της συριακής αντιπολίτευσης, ζήτησε από τα Ηνωμένα Εθνη να επέμβουν επειγόντως για σταματήσουν οι βιαιότητες στη Συρία, μετά την χθεσινή ημέρα που στοίχισε τη ζωή σε περισσότερους από 120 ανθρώπους. "Καλούμε το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ να επέμβει επειγόντως για να σταματήσει την ανθρωπιστική καταστροφή που προκαλεί το καθεστώς στον άοπλο συριακό λαό, υιοθετώντας (δεσμευτική) απόφαση στο άρθρο 7 ώστε να διασφαλιστεί η υπεράσπιστη των πολιτών", υπογραμμίζει το συμβούλιο σε ανακοίνωσή του. "Το να πιστέψει κανείς στις υποσχέσεις του βάρβαρου καθεστώτος είναι σαν να του επιτρέπει να προχωρήσει στο εγκληματικό του σχέδιο που θα αιματοκυλήσει τη Συρία", προστίθεται στην ανακοίνωση.

"Μέσα σε λίγες ώρες το Σάββατο, περισσότεροι από εκατόν είκοσι άνθρωποι σφαγιάστηκαν από την πολεμική μηχανή του Ασαντ", επισημαίνει το ΕΣΣ και προσθέτει: "από την ψευδή ανακοίνωση ότι αποδέχεται το σχέδιο" Αναν στις 2 Απριλίου, "το καθεστώς έχει διαπράξει άγριες σφαγές που στοίχισαν τη ζωή σε περισσότερους από 1.000 ανθρώπους".

"Το ΕΣΣ και ο Ελεύθερος Συριακός Στρατός έχουν ανακοινώσει τη συνεργασία τους για την εφαρμογή του σχεδίου Αναν και υποστηρίζουν τις διεθνείς προσπάθειες για τον τερματισμό του λουτρού αίματος και της έναρξης πολιτικής διαδικασίας με στόχο τη μεταβίβαση της εξουσίας από τον Ασαντ στον συριακό λαό", καταλήγει η ανακοίνωση. Στο μεταξύ, όπως ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, εκρήξεις και πυροβολισμοί ακούγονται σήμερα από διάφορες περιοχές της βορειοδυτικής επαρχίας Ιντλίμπ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ