Ερευνα για την τιμή των αναλώσιμων ιατρικών υλικών στον ΕΟΠΥΥ - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΕΛΛΑΔΑ 

Ερευνα για την τιμή των αναλώσιμων ιατρικών υλικών στον ΕΟΠΥΥ

Ερευνα στις μονάδες υγείας του ΕΟΠΥΥ για να διαπιστωθούν οι ακριβείς τιμές στις οποίες αγοράζουν οι ασφαλισμένοι τα αναλώσιμα υλικά, διέταξε ο πρόεδρος του οργανισμού, Γεράσιμος Βουδούρης, μετά από καταγγελίες ότι σε πολλές περιπτώσεις οι ασφαλισμένοι τα πληρώνουν σε πολλαπλάσια τιμή, έως και 300%.

Συγκεκριμένα, ο κ. Βουδούρης, με την έρευνα που διέταξε ζητά να διαπιστωθούν οι ακριβείς τιμές με τις οποίες αγοράζουν οι ασφαλισμένοι αναλώσιμα υλικά, με αφορμή στοχεία που περιήλθαν στον ΕΟΠΥΥ και δείχνουν ότι ορισμένες εταιρείες διαθέτουν τα προϊόντα τους στους ασφαλισμένους ακόμη και με 300% πάνω, αλλάζοντας τους κωδικούς του προϊόντος και εμφανίζοντάς το ως διαφορετικό.Η δαπάνη των αναλώσιμων αυτών υλικών αποζημιώνεται στους ασθενείς από τα ταμεία του ΕΟΠΥΥ.

Ενδεικτική είναι η περίπτωση καταγγελίας που έφθασε στο φορέα και σχετίζεται με αγορά σάκων κολοστομίας, που αφορούν πάσχοντες από σοβαρά νοσήματα. Το συγκεκριμένο προϊόν, ενώ αγοράστηκε έναντι 244 ευρώ, έναν μήνα μετά η ίδια συσκευασία, αλλά με διαφοροποιημένο τον κωδικό, αγοράστηκε έναντι 980 ευρώ.

Τα στοιχεία θα αποσταλούν στις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών, ώστε να διευρυνθεί η έρευνα.

(ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ