Β.Κορέα: Κατάρριψη του βορειοκορεατικού πυραύλου θα συνιστούσε «πολεμική ενέργεια» - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Β.Κορέα: Κατάρριψη του βορειοκορεατικού πυραύλου θα συνιστούσε «πολεμική ενέργεια»

Η Βόρεια Κορέα προειδοποίησε ότι θα προβεί σε αντίποινα εναντίον οποιασδήποτε χώρας καταρρίψει τον πύραυλο που σχεδιάζει να εκτοξεύσει αυτό το μήνα, λέγοντας ότι θα θεωρήσει κάτι τέτοιο «πολεμική ενέργεια».

Οποιοσδήποτε «αναχαιτίσει το δορυφόρο ή συκεντρώσει τα συντρίμμμια του θα βρεθεί αντιμέτωπος με άμεση, αποφασιστική και ανελέητη τιμωρία», προειδοποίησε η Επιτροπή για την Ειρηνική Επανένωση της Κορέας με δήλωση που μεταδόθηκε αργά χθες το βράδυ από το κρατικό βορειοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA.

Η Νότια Κορέα και η Ιαπωνία έχουν προετοιμαστεί να καταρρίψουν τον πύραυλο αν περάσει πάνω από το έδαφός τους.

Η Βόρεια Κορέα έχει ανακοινώσει πως θα θέσει σε τροχιά ένα δορυφόρο παρατήρησης της Γης, ο οποίος θα εκτοξευθεί με πύραυλο στο διάστημα από τις 12 ως τις 16 Απριλίου για να τιμηθεί η εκατονταετηρίδα από τη γέννηση του ιδρυτή της χώρας Κιμ Ιλ Σουνγκ στις 15 Απριλίου.

Ωστόσο άλλες χώρες, ανάμεσα στις οποίες η Νότια Κορέα, η Ιαπωνία και οι ΗΠΑ, έχουν προειδοποιήσει ότι η εκτόξευση μπορεί να καλύπτει μια δοκιμή βαλλιστικού πυραύλου και παραβιάζει τις αποφάσεις του ΟΗΕ.

(ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ