Εξαιρείται από έργα του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Ελληνικού Δημοσίου η Πήγασος ΑΧΕΠΕΥ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή, ο υπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης διευκρινίζει πως είναι προφανές ότι για όσο διάστημα ο Αντώνης Βαρθολομαίος κατέχει αμφότερες τις θέσεις του, στο Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων και στην «Πήγασος ΑΧΕΠΕΥ», η χρηματιστηριακή εταιρεία στης οποίας το ΔΣ προΐσταται, δεν δύναται να αναλάβει οποιοδήποτε έργο σχετικό με το Ταμείο.

Ερώτηση για το συγκεκριμένο θέμα είχε καταθέσει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης λέγοντας ότι «ο κ. Βαρθολομαίος -ο οποίος κατά πληροφορίες προτάθηκε ως πρόσωπο κοινής αποδοχής από τη ΝΔ- μετέχει στο ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ (Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας Ελληνικού Δημοσίου) και ταυτόχρονα είναι διευθύνων σύμβουλος της χρηματιστηριακής εταιρείας "Πήγασος ΑΧΕΠΕΥ"». Όπως όμως έχει επισημάνει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων έχει από τον νόμο τη δυνατότητα να αναθέτει σε χρηματιστηριακές εταιρείες την πώληση περιουσιακών στοιχείων του ελληνικού δημοσίου, θέτοντας έτσι θέμα ασυμβίβαστου για τον κ. Βαρθολομαίο.

Όπως ενημερώνει στην απάντησή του ο κ. Σαχινίδης, από το καλοκαίρι του 2011 και σύμφωνα με το Ν. 3986/2011, όλα τα μέλη του ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ, έθεσαν υπόψη του υπουργού Οικονομικών, ως εκπροσώπου του μοναδικού μετόχου της εταιρείας, αλλά και των υπολοίπων μελών του ΔΣ, όλες τις επαγγελματικές τους υποχρεώσεις και τυχόν ίδια συμφέροντα που ενδέχεται να επηρεάζονται άμεσα από συναλλαγές ή αποφάσεις του ΤΑΙΠΕΔ. Στο πλαίσιο αυτό το μη εκτελεστικό μέλος του ΔΣ, Αντώνης Βαρθολομαίος γνωστοποίησε εγκαίρως και πλήρως την ιδιότητά του ως προέδρου του ΔΣ της εποπτευόμενης από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς «Πήγασος ΑΧΕΠΕΥ» και δεσμεύτηκε κατά τις ως άνω σχετικές διατάξεις να απέχει από την επιδίωξη τυχόν ιδίων συμφερόντων που αντιβαίνουν στα συμφέροντα του ΤΑΙΠΕΔ. «Ενόψει αυτού και παρά τη σχετική δυνατότητα του ΤΑΙΠΕΔ να πωλεί μετοχές εισηγμένες στο Χρηματιστήριο Αθηνών, αναθέτοντας την εξεύρεση του αγοραστή σε χρηματιστηριακές εταιρείες, είναι προφανές ότι για όσο χρονικό διάστημα ο κ. Βαρθολομαίος κατέχει αμφότερες τις άνω γνωστές και δηλωμένες θέσεις του, η χρηματιστηριακή εταιρεία, στην οποία είναι πρόεδρος του ΔΣ δεν δύναται να αναλάβει οποιοδήποτε τέτοιο έργο», σημειώνει ο υπουργός Οικονομικών.

(ΑΠΕ - ΜΠΕ)

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ