Πέθανε ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και υφυπουργός ΠΕΧΩΔΕ Μανώλης Λουκάκης - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΕΛΛΑΔΑ 

Πέθανε ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και υφυπουργός ΠΕΧΩΔΕ Μανώλης Λουκάκης

Απεβίωσε, χθες το απόγευμα, ο πρώην υφυπουργός ΠΕΧΩΔΕ και Μεταφορών, την περίοδο 1996- 98 και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Μανώλης Λουκάκης, σε ηλικία 75 ετών, «χάνοντας» τη μάχη που έδινε, το τελευταίο διάστημα, με σοβαρή νόσο.

Ο Μανώλης Λουκάκης ήταν εξέχουσα προσωπικότητα της πολιτικής ζωής. Επί σειρά ετών, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ρεθύμνου, διετέλεσε, επίσης, γενικός γραμματέας Περιφέρειας Κρήτης και νομάρχης, με σημαντική προσφορά στην αναπτυξιακή πορεία του Ρεθύμνου. Είχε αποσυρθεί από την πολιτική ζωή, λόγω του προβλήματος υγείας που αντιμετώπιζε.

Γεννήθηκε το 1937, στο Ρέθυμνο της Κρήτης και μετά την ολοκλήρωση των σπουδών του στο ΕΜΠ, αποκτώντας πτυχίο του πολιτικού μηχανικού, ασχολήθηκε με τα κοινά. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος του ΠΑΣΟΚ και μέλος της κεντρικής επιτροπής του κόμματος. Πατέρας δύο κοριτσιών, ο Μανώλης Λουκάκης ήταν ιδρυτικό μέλος του «Ομίλου Γιώργιος Γεννηματάς». Εκλέχθηκε, για πρώτη φορά, βουλευτής το 1989 και ανέλαβε, πρώτη φορά, κυβερνητικό αξίωμα, το 1996, στο τότε ΥΠΕΧΩΔΕ. Υπηρέτησε, επίσης, ως νομάρχης Χανίων, το 1982 και κατόπιν Ηρακλείου, το 1985.

Η κηδεία του θα γίνει, αύριο, Πέμπτη 5 Απριλίου, στις 15.00 το μεσημέρι, από τη Μητρόπολη Ρεθύμνου και η ταφή στο κοιμητήριο Αγίου Κωνσταντίνου.

(ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ