Σαρκοζί: Διαψεύδει τις φήμες ότι ήταν παράνομη η χρηματοδότηση της προεκλογικής του εκστρατείας - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Σαρκοζί: Διαψεύδει τις φήμες ότι ήταν παράνομη η χρηματοδότηση της προεκλογικής του εκστρατείας

Ο γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί, υποψήφιος για την επανεκλογή του στις προεδρικές εκλογές του Απριλίου-Μαΐου, διέψευσε σήμερα ότι η χρηματοδότηση της προεκλογικής του εκστρατείας το 2007 ήταν παράνομη, επισημαίνοντας ότι «κανείς δεν την αμφισβήτησε».

«Όπως πάντα πριν από τις προεδρικές εκλογές υπάρχει ένας αριθμός βρώμικων υποθέσεων, είναι κλασικό, δεν εκπλήσσεται κανείς», δήλωσε ο Σαρκοζί στο τηλεοπτικό δίκτυο Canal+ σχετικά με τις έρευνες για την πιθανή χρηματοδότηση της προεκλογικής του εκστρατείας του 2007 από τη δισεκατομμυριούχο κληρονόμο της L' Oreal Λιλιάν Μπετανκούρ.

«Θα ήθελα να πω κάτι για τη χρηματοδότηση της εκστρατείας μου του 2007 (...) δεν έχει αμφισβητηθεί από κανέναν. Η Επιτροπή Ελέγχου Εκλογικών Δαπανών επικύρωσε τη χρηματοδότηση επισημαίνοντας 'δεν υπάρχει ούτε λεπτό [του ευρώ] για το οποίο να αναρωτιόμαστε από πού προήλθε, δεν υπάρχουν έξοδα που αναρωτιόμαστε από ποιον χρηματοδοτήθηκαν», υπογράμμισε ο γάλλος πρόεδρος.

Οι έρευνες για την υπόθεση της Μπετανκούρ φαίνεται να πλησιάζουν τον Σαρκοζί τις τελευταίες εβδομάδες, καθώς ένας ανακριτής από το Μπορντό αναφέρεται σε κάποιες αναλήψεις μετρητών από τους λογαριασμούς της δισεκατομμυριούχου, για τις οποίες αναρωτιέται αν χρησιμοποιήθηκαν για τη χρηματοδότηση της εκστρατείας του γάλλου προέδρου.

Ο ανακριτής ενδιαφέρεται κυρίως για δύο αναλήψεις, ύψους 400.000 ευρώ η κάθε μία, που έγιναν τον Φεβρουάριο και τον Απρίλιο του 2007. Σύμφωνα με μαρτυρίες, που δεν έχουν επιβεβαιωθεί επισήμως, τα χρήματα φέρεται να δόθηκαν στον πρώην υπουργό Εργασίας Ερίκ Βερτ, που ήταν ταμίας της προεκλογικής εκστρατείας του Σαρκοζί.

Οι έρευνες αυτές οδήγησαν στη σύλληψη στις 23 Μαρτίου του Πατρίς ντε Μεστρ, πρώην έμπιστου της Μπετανκούρ.

(ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ