Ο πάγος και ένα σφάλμα του πιλότου οδήγησαν στη συντριβή του ATR-72 στη Ρωσία - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Ο πάγος και ένα σφάλμα του πιλότου οδήγησαν στη συντριβή του ATR-72 στη Ρωσία

Η συντριβή ενός ρωσικού αεροσκάφους αυτή την εβδομάδα από την οποία έχασαν τη ζωή τους 31 άνθρωποι πιθανώς προκλήθηκε από ένα συνδυασμό σφαλμάτων του πιλότου και πάγου στην άτρακτο, μετέδωσαν εγχώρια ΜΜΕ σήμερα.

Ο 28χρονος πιλότος του αεροσκάφους τύπου ATR-72 της εταιρίας Utair αποφάσισε να μην ζητήσει τον ψεκασμό του περιβλήματος του αεροσκάφους με αντιψυκτικό υγρό πριν από την πτήση της Δευτέρας παρά το γεγονός ότι επικρατούσαν θερμοκρασίες που μπορούσαν να οδηγήσουν στο σχηματισμό πάγου, δήλωσε ο Βλαντίμιρ Παλιάκοφ, επικεφαλής του αεροδρομίου στην πόλη Τιουμέν της δυτικής Σιβηρίας, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Kommersant.

Το αεροσκάφος, το οποίο είχε ηλικία 20 ετών, συνετρίβη λίγο μετά την απογείωσή του και κόπηκε σε τρία κομμάτια πριν να πιάσει φωτιά.

Δώδεκα άνθρωποι, που επέζησαν της συντριβής της Δευτέρας, εξακολουθούν να βρίσκονται σήμερα σε σοβαρή ή κρίσιμη κατάσταση, σύμφωνα με το Interfax.

Ο Όλεγκ Σμιρνόφ, αξιωματούχος του υπουργείου Μεταφορών, είπε στην εφημερίδα Komsomolskaya Pravda ότι το δυστύχημα θα μπορούσε κάλλιστα να προκλήθηκε εξαιτίας του ότι είχε σχηματιστεί πάγος.

Μια διεθνής επιτροπή έρευνας η οποία βρίσκεται στο σημείο του δυστυχήματος ανέφερε ότι το αεροπλάνο έφθασε σε υψόμετρο 210 μέτρων, πριν να στρίψει και να συντριβεί στο έδαφος.

Οι μηχανές του αεροσκάφους συνέχισαν να λειτουργούν ως τη στιγμή της πρόσκρουσης του αεροσκάφους και στις εξετάσεις που έγιναν στις σορούς των πιλότων δεν βρέθηκε καμιά ένδειξη μέθης, σύμφωνα με στελέχη του υπουργείο αντιμετώπισης Εκτάκτων Καταστάσεων.

(ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ