Την ενεργειακή διασύνδεση Βουλγαρίας - Γεωργίας προωθούν οι αρχές των δύο χωρών - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Την ενεργειακή διασύνδεση Βουλγαρίας - Γεωργίας προωθούν οι αρχές των δύο χωρών

Την ενεργειακή διασύνδεση της Βουλγαρίας με τη Γεωργία, προωθούν οι αρχές των δύο χωρών, σύμφωνα με όσα προκύπτουν από την επίσκεψη που πραγματοποίησε ο Βούλγαρος πρωθυπουργός Μπόικο Μπορίσοφ στην Τιφλίδα.

Ο κ. Μπορίσοφ συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Γεωργίας Μιχαήλ Σαακασβίλι και συζήτησαν θέματα ανάπτυξης ενεργειακών έργων, όπως της μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου μέσω της Μαύρης Θάλασσας.

Ο Βούλγαρος πρωθυπουργός δήλωσε ότι οι δύο πλευρές (Βουλγαρία - Γεωργία) θα επεξεργαστούν σχέδιο για την έναρξη μιας τουριστικής «διασύνδεσης» των πόλεων Βατούμ και Μπουργκάς, μέσω της Κωνσταντινούπολης.

Ο ίδιος τόνισε ότι πρόκειται να ενημερώσει τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Χέρμαν βαν Ρομπάϊ για τις πιθανότητες διαφοροποίησης των πηγών προμήθειας φυσικού αερίου, στη διάρκεια της επίσκεψης που θα πραγματοποιήσει ο κ. Ρομπάϊ, στη Σόφια, στις 25 Απριλίου.

Στο μεταξύ, ο υπουργός Μεταφορών, Τεχνολογίας της Πληροφορικής και Επικοινωνιών της Βουλγαρίας Ιβάιλο Μόσκοφσκι είχε συνομιλίες με τον Γεωργιανό ομόλογό του, Ραμάζ Νικολαϊσβίλι για θέματα ανάπτυξης υποδομών μεταφορών.

Οι δύο άνδρες τόνισαν πως εντός του Απριλίου, οι υπουργοί Μεταφορών του Αζερμπαϊτζάν, της Γεωργίας, της Τουρκίας και της Βουλγαρίας θα συζητήσουν το θέμα της σιδηροδρομικής διασύνδεσης του Μπακού με την Τιφλίδα και το Καρς, επισημαίνεται σε δημοσίευμα της ιστοσελίδας News.day.az, το οποίο αναδημοσιεύει το πρακτορείο ειδήσεων «ΒΤΑ».

Ο κ. Νικολαϊσβίλι υπογράμμισε πως η σιδηροδρομική γραμμή, συνολικού μήκους 105 χιλιομέτρων, θα συνδέει απευθείας το Αζερμπαϊτζάν με τη Γεωργία και την Τουρκία.

Ο ίδιος τη χαρακτήρισε ιδιαίτερα σημαντική, καθώς, όπως είπε, θα επιτρέψει την περαιτέρω αύξηση της κυκλοφορίας από την Ευρώπη προς την Ασία. Εκτίμησε δε, ότι με τη συγκεκριμένη σιδηροδρομική υποδομή, από το 2013 και έπειτα, θα μεταφέρονται περισσότεροι από 17 εκατομμύρια τόνοι αγαθών ετησίως.

(ΑΠΕ - ΜΠΕ )

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ